ВЕЧИТИ ривали заједно брусе форму за Светски куп од 11. до 16. септембра у Берлину. Ватерполисти Србије су од синоћ домаћини играчима Хрватске, с којима ће бити и у групи на Купу у немачкој престоници. Наши су троструки узастопни победници, а "баракуде" су једна од селекција која жели да нас скине са трона.

- До прекјуче смо вежбали са Аустралијом, а са Хрватима ћемо имати четири тренинга. Спаринзи са јаким селекција добро ће нам доћи да дођемо до жељене форме за Светски куп. За сада све иде својим током - рапортира помоћник селектора Дејана Савића Стефан Ћирић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда против Филиповића, Мандића, Пијетловића, Рађена...

За разлику од Хрвата, који ће играти у најјачем саставу, наша селекција је измењена у односу на ону која је освојила европско злато у Барселони. Из тима који је поново покорио Европу су најмлађи: Мандић, Јакшић, Ранђеловић, Виктор Рашовић, Вицо. Шансу ће добити играчи који годинама куцају на врата А селекције.

- За нас је ово најбољи тим. И пре четири године смо играли у сличном саставу, па смо освојили злато. Многи играчи, на које се озбиљно рачуна после ОИ 2020. у Токију, имају прилику да се наметну селектору Савићу. Сви озбиљно раде - подвлачи Ћирић.

Србија је у групи Б са Хрватском, ЈАР и САД, а у А су: Аустралија, Мађарска, Немачка и Јапан.

НАПОРНА СЕЗОНА
ФИНА и ЛЕН никако да усагласе своје календаре, па се тако догађа да се Светски куп одржава месец и по после ЕП.
- Најтеже је било играчима који су освојили европску титулу. Имали су пре тога и напорне клупске сезоне, били су емотивно и физички испражњени. Сада је све у најбољем реду - истиче Ћирић.