MNOGO je Crvena zvezda već ispaštala zbog incidenata na svojim utakmicama u Evropi, i samo ove sezone ceh koji je platila evropskoj kući fudbala premašuje 100.000 evra. Zbog toga su crveno-beli uputili zvaničan apel svojim navijačima pred start Lige šampiona kako da se ponašaju na mečevima Lige šampiona na stadionu "Rajko Mitić".

- Svi prilazi, ulazi i tribine će se snimati pre, za vreme i po završetku utakmice - možda je najvažnije upozorenje za sve navijače u ovom saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: OVA ZVEZDA MOŽE MNOGO: Karasi, svedok legendarnih pobeda nad Liverpulom veruje u crveno-bele

Dakle, u slučaju eventualnih incidenata, sve će se videti, kao u "Velikom Bratu", niko neće moći da prođe nekažnjeno. Takođe, kako bi se sprečile gužve, ali i eventualni falsifikati ulaznica, kontrola pred utakmicu sa Napolijem će se vršiti kroz tri bezbednosna prstena, a sva lica koja pokušaju da uđu s neispravnom ulaznicom biće procesuirana.

Naveden je i ceo spisak predmeta koje je zabranjeno uneti na tribine, a to su upaljači, šibice, novine, podmetači i slično. Ono što je još sveže iz Salcburga sa "Red bul arene" jeste povod za sledeću instrukciju: da se ne uskače u teren pre, za vreme i po završetku utakmice.

Po opštim pravilima, zabranjeno je unošenje vatrenog oružja, predmeta koji mogu da izazovu povrede, zatim, boce, čaše, konzerve, pirotehnička sredstva, alkoholna pića, zastave ili transparenti veći od dva metra, uređaji za proizvodnju mehaničkih zvukova i kontrolu mase, laserske uređaje...

PROČITAJTE JOŠ: JEDAN GOL NA 180 MINUTA: Zvezda na putu do LŠ primila samo četiri pogotka na osam utakmica

Posebno je skrenuta i pažnja na ono što je često znalo da bude kažnjeno od strane UEFA, a to je da su zabranjeni rasističke uvrede i ispadi, zatim rasistički, ekstremistički i politički propagandni materijal, kao i isticanje ili širenje političke, rasističke propagande, slogana i grbova.

PROČITAJTE JOŠ: DISCIPLINCI UEFA PRESUDILI: Zvezda bez navijača u Parizu i Liverpulu

Crvena zvezda je sada stigla na najviši nivo takmičenja na klupskoj sceni, a tu već UEFA nema milosti ni za najmanje propuste. U tom smislu, date su i instrukcije, koje deluju kao manje bitne, kao što je da se ne sme bacati smeće van korpi za otpatke, da nije dozvoljeno stajati na mestima za sedenje... Ali sve to će morati da se poštuje.

Crveno-beli prvi meč Lige šampiona igraju na stadionu "Rajko Mitić", 18. septembra protiv Napolija.