ГРАНИТНА одбрана је била заштитни знак Црвене звезде на путу до Лиге шампиона. Ове сезоне, дефанзива српског шампиона на међународној сцени чак је дупло боља од прошле - у протеклој, током квалификација за Лигу Европе, црвено-бели су у четири кола примили осам голова. Ове, иако су противници били јачи на путу до елите, Звездини фудбалери примили су дупло мање, само четири на осам мечева (један на 180 минута).

Са капитенском траком на руци, Вујадин Савић предводи фантастичну Звездину одбрану.

- Поносан сам на све момке из екипе, не само из одбране, јер смо ми тим и сваки резултат је последица нашег одличног слагања и разумевања на терену. Наравно да се ми из последње линије мало више дичимо чињеницом да смо ове сезоне примили дупло мање голова. Сигурно је такав успех резултат одличног рада и бољег познавања играча. Међусобно смо се уиграли, а и имали смо више времена да се навикнемо на оно што шеф стручног штаба Милојевић тражи од нас и да то много лакше применимо на терену. Дошли су и нови играчи, који су се одличноуклопили. Конкретно, Дегенек је мој пар на терену и заиста се много добро разумемо.

ПОЈАЧАЊА НА ТРЕНИНГУ НАЈНОВИЈА појачања црвено-белих задужила су опрему и истрчала на терен. Марко Марин, Горан Чаушић и повратник Ричмонд Боаћи одрадили су први, кондициони тренинг у четвртак увече, а прави рад је почео од данас, када се тренер Владан Милојевић вратио са краћег одсуства.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДИСЦИПЛИНЦИ УЕФА ПРЕСУДИЛИ: Звезда без навијача у Паризу и Ливерпулу

Савић је подсетио на још неке лепе податке.

- Доминацију у одбрани показали смо и прошле сезоне у Лиги Европе, када смо у групи са Арсеналом, БАТЕ Борисовим и Келном примили само два гола. Верујем да и ове сезоне можемо да задржимо епитет једне од најбољих европских одбрана иако нас у Лиги шампиона чекају паклени противници - каже Савић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда почела са продајом пакета улазница за ЛШ: Шта су сат-два наспрам 26 година

Новајлија Милош Дегенек одлично се уклопио и "учврстио" у Звездин дефанзивни бедем.

- Главни разлог за овако добре резултате је то што је већина играча из прошле сезоне остала на окупу и што већ знају своје улоге. Стичем утисак да је то прошлогодишње искуство играња у Европи много значило екипи. Ми новајлије смо се брзо уклопили, схватили смо озбиљност задатка. Пред нама је Лига шампиона, знамо да одбрана мора да буде најчвршћа до сада. Колективо се одлично бранимо, али ту не смемо да заборавимо да истакнемо Борјанову важност за ову екипу. Он брани и немогуће ствари. Нама из последње линије много помажу и играчи средине терена. Искуство Ненада Крстичића и борбеност Бранка Јовичића су наши огромни адути. И крила и шпицеви су нам веома битни, сви се заједно бранимо- истакао је Дегенек.