ULAZAK u LŠ za Crvenu zvezdu ima ogroman značaj u sportskom smislu, ali i u organizacionom i finansijskom. O ovim drugim stvarima, koje se ne tiču samog terena, govorio je Stefan Pantović, operativni direktor crveno-belih, koji je istakao da će prihod od plasmana u elitu premašiti 20 miliona evra.

- Novac od UEFA stiže sredinom septembra i u januaru, a onda i u maju "market pul" - rekao je Pantović za "Mondo". - Ako se gleda ukupan prihod, bio je onaj osnovni, koji je 14.500.000 evra. Onda smo imali sreću što nismo najlošije plasiran tim po koeficijentu u grupnoj fazi, već je to AEK, što znači da smo, umesto 1.108.000, dobili 2.216.000 evra. Tu je i faktor ulaznica i "marketing pula" (više od 750.000 evra), tako da sigurno premašujemo prihod od 20.000.000 evra. Imali smo i gubitak veći od 800.000 evra neto, prema nekim procenama, jer bismo toliko zaradili od ulaznica sa Salcburgom.

PROČITAJTE JOŠ: OVA ZVEZDA MOŽE MNOGO: Karasi, svedok legendarnih pobeda nad Liverpulom veruje u crveno-bele

Prodaja paketa ulaznica odvija se odlično, a ono što još čeka crveno-bele je rekonstrukcija delova stadiona.

- Očekujemo oko 3.000.000 evra neto zaradu od karata. Ovih dana, između ostalog, rekonstruišemo delove stadiona. Mnogo je velika razlika između igranja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Ni sami nismo očekivali da je tolika razlika. Mogu da kažem i da smo bili previše ležerni na startu ovogodišnjih kvalifikacija, što se drastično promenilo. Brzo smo se uhodali i biće sve spremno do meča sa Napolijem.

PROČITAJTE JOŠ: JEDAN GOL NA 180 MINUTA: Zvezda na putu do LŠ primila samo četiri pogotka na osam utakmica

Pantović se dotakao i teme budžeta Zvezde, pošto se govori o 20 miliona evra.

- Nije daleko od istine. Budžet varira od toga da li ekipa igra u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, jer su bonusi igračima i stručnom štabu sastavni deo toga. Ove godine je tu i bonus za plasman u Ligu šampiona od kompanije "Gasprom". Inače, meni kao operativnom direktoru je ambicija da za tri godine imamo na računu 10-15 miliona evra u rezervi kao "bafer", da budemo u stanju da odbijamo ponude za transfere, ili ako, kojim slučajem, izostanu sportski rezultati - završio je Pantović.

OD UTORKA REDOVNA PRODAJA
REDOVNA prodaja paketa karata za utakmice Lige šampiona počeće u utorak na blagajnama stadiona "Rajko Mitić". Još sutra, ulaznice će moći da kupe vlasnici članskih karata, kao i oni koji na uvid prilože sačuvanu ulaznicu sa neke od superligaških utakmica na kojima je Zvezda bila domaćin ove sezone. Cene paketa za LŠ su: "sever" i "jug" 7.500 dinara, "istok" 15.000, "zapad - bočno" 15.000, "zapad - centar" 18.000.