ZAKON O "VREDNOSTIMA OVK" OPET OBOREN: Kontroverzni dekret nije prošao glasanje u skupštini lažne države

D. Z.

29. 10. 2020. u 18:13

Na današnjoj sednici Skupštine tzv. Kosova nije izglasan Nacrt zakona kojim se definišu “vrednosti “ tzv Oslobodilačke vojske Kosova.

ЗАКОН О ВРЕДНОСТИМА ОВК ОПЕТ ОБОРЕН: Контроверзни декрет није прошао гласање у скупштини лажне државе

Foto: Fejsbuk

Ovaj zakon kojim se veliča “borba OVK” nije usvojen jer prilikom glasanja u sednici nije bilo kvoruma a od 120 poslanika koliko ih broji tzv. kosovska Skupština u sali je bio samo 31 poslanik.

Inače, ovaj nacrt zakona našao se na dnevnom redu tzv. kosovske Skupštine po osmi puta ali ni sada nije izgalasan. Osim veličanja “vrednosti OVK “ odnosno tvrdnji da je “oružana borba naroda (tzv.) Kosova na čelu sa OVK bila u cilju oslobađanja (tzv.) Kosova” predviđenim nacrtom zakona predviđene su obaveze građana i službenika u smislu “poštovanja zakona” dok su u suprotnom predviđene brojne zakonske sankcije.

Postupak za usvajanje ovog zakona pokrenut je u kosovskoj Skupštini još 2018. godine a osim brojnih kritika Srpske liste , odnsono predstavnika Srba ukosovskim institucijama, predlog zakona naišao je i na kritike međunarodne zajednice pre svih ambasade SAD na tzv. Kosovu, Nemačke, Švajcarske, Kancelarije EU ali i misije OEBS koji smatraju da se takvim zakonom krše prava građana i uskraćuje sloboda govora.

Inače, osim ovog nacrta zakona na ovoj sednici zbog nedostatka kvoruma nisu usvojene ni druge tačke dnevnog reda vezane za pojedine međunaordne sporazume.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri