BRNABIĆ POZVALA SVE POSLANIČKE GRUPE NA DIJALOG U ČETVRTAK: Tema - Izmene zakona zbog preporuka ODIHR (FOTO)

Novosti online

08. 04. 2024. u 16:48

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić uputila je danas svim poslaničkim grupama poziv za novi sastanak u četvrtak, u 10 časova.

БРНАБИЋ ПОЗВАЛА СВЕ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ НА ДИЈАЛОГ У ЧЕТВРТАК: Тема - Измене закона због препорука ОДИХР (ФОТО)

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Brnabić je, kako se navodi u pozivu, sve poslaničke grupe u parlamentu iz želje da se u okviru Narodne skupštine, kao institucije sa najvećim demokratskim kapacitetom, nastavi dijalog o temi oko koje nesumnjivo postoji širok politički konsenzus, a to je primena svih preporuka ODIHR-a usmerenih ka unapređenju izbornog procesa u Republici Srbiji.

Kako je predsednica skupštine u pozivu navela, u fokusu sastanka će biti radne verzije izmena zakona koje je u svrhu primene preporuka ODIHR pripremila Radna grupa Vlade za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava.

Pored parlamentarnih stranaka, za sastanak u četvrtak poziv su dobile i organizacije civilnog društva - CeSID, CRTA, Transparentnost Srbija kao i međunarodni partneri Republike Srbije koji su do sada učestvovali na stastancima u vezi sa primenom preporuka ODIHR-a.

Kompletan tekst poziva pogledajte na sledećim fotografijama:

Foto: Novosti

Foto: Novosti

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima