OPOZICIJA SE ZALAŽE ZA DIJALOG, ALI NA SASTANAK NISU DOŠLI: Brnabićeva održala konsultacije u Skupštini

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

28. 03. 2024. u 11:17

PREDSEDNIK Administrativnog odbora biće Milenko Jovanov iz SNS, dok će Odbor za ustavna pitanja voditi njegova stranačka koleginica Jelena Žarić Kovačević.

ОПОЗИЦИЈА СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ДИЈАЛОГ, АЛИ НА САСТАНАК НИСУ ДОШЛИ: Брнабићева одржала консултације у Скупштини

FOTO: TANJUG

Ovo su neka od kadrovskih rešenja za predsednike i zamenike odbora, što je bila tema današnjih konsultacija u Skupštini Srbije.

Na sastanak nisu došli predstavnici Stranke slobode i pravde - Pokret slobodnih građana, Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije, NOVI DSS - POKS (NADA), ⁠Zeleno - levi front, Ne davimo Beograd, SRBIJA CENTAR – SRCE, Demokratska stranka – DS, iako je predsednica parlamenta Ana Brnabić sve pozvala.

Opoziciji su pripala dva predsednička mesta u odborima za dijasporu i obrazovanje i kandidate će predložiti lista "Mi glas iz naroda", koja je trenutno podeljena na dva poslanička kluba.

Odbor za spoljne poslove vodiće Marina Raguš, pravosuđe Uglješa Mrdić, za Kosovo i Metohiju Danijela Vujačić, kulturu Nevena Đurić. Predsednička mesta za ove odbore pripala su naprednjacima. Na čelu Odbora za evropske integracije biće Elvira Kovač iz SVM, PUPS će delegirati predsednika u Odboru za rad, poljoprivredu će voditi Marijan Rističević... Na čelu Odbora za prava deteta je uvek predsednik Skupštine, pa će njime upravljati Ana Brnabić.

Konsultacijama je predsedavala Ana Brnabić, a prisustvovali su predstavnici vladajuće koalicije iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Stranka pravde i pomirenja, PUPS, JS, kao i predstavnici opozicionih poslaničkih grupa "Mi - glas iz naroda", "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (32)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!