VRAĆENI POSMRTNI OSTACI NA STARO SRPSKO GROBLJE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Parastos i pomen služio mitrovački sveštenik Milija Arsić (FOTO)

Novosti online

13. 03. 2024. u 11:20

POSMRTNI ostaci pokojnika sa starog pravoslavnog groblja u Kosovskoj Mitrovici, koje je albanski investitor prekopao u oktobru prošle godine radi izgradnje puta, danas su vraćeni na mesto odakle su iskopani.

ВРАЋЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ НА СТАРО СРПСКО ГРОБЉЕ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Парастос и помен служио митровачки свештеник Милија Арсић (ФОТО)

FOTO: Arhiva novosti

U prisustvu velikog broja građana Kosovske Mitrovice, posmrtni ostaci pokojnika su vraćeni na groblje uz parastos i pomen koji je služio mitrovački sveštenik Milija Arsić, osveštan je i krst.

Krajem oktobra prošle godine preko starog srpskog groblja nedaleko od Hrama Svetog Dimitrija u severnom delu Kosovske Mitrovice teškom mehanizacijom prokopan je put i tom prilikom oštećeni su nadgrobni spomenici, a zemlja sa ljudskim ostacima je bila rasuta svuda.

To groblje datira iz perioda od 1912. do 1945. godine i na njemu se nalazilo oko 30 nadgrobnih spomenika.

Zbog prekopavanja više građana Kosovske Mitrovice podnelo je krivične prijave Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici zbog izvođenja radova i skrnavljenja i raskopavanja grobova i leševa.

Takozvana kosovska policija je zbog tog slučaja ispitala muškarca albanske nacionalnosti.

 

BONUS VIDEO: NAPAD NA JOŠ JEDNU AKTIVISTKINjU SNS: Napadnuta jer je nosila ranac sa natpisom 'Aleksandar Vučić'

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)