NOVA GOLGOTA SRBA NA KIM: Živojinu (69) zbog navodnog ratnog zločina pritvor mesec dana

D. Z.

05. 03. 2024. u 17:46

Srbinu iz Nevoljana kod Vučitrna, raseljnom u Kosovskoj Mitrovici, Živojinu N. (69) a koji je uhapšen juče u Kosovskoj Mitrovici pod optužbom da je počinio navodni ratni zločin tokom 1999. godine određen je jednomesečni pritvor.

НОВА ГОЛГОТА СРБА НА КИМ: Живојину (69) због наводног ратног злочина притвор месец дана

foto d.z.

Advokat Miloš Delević, njegov branilac, u izjavi za "Novosti" ističe da je odluku o produžetku pritvora njegovom klijentu dobio danas popodne i da će na ovakvu odluku podneti žalbu.

Prema njegovim rečima Živojin N. je u Kosovskoj Mitrovici živeo od 1999. godine, gde je radio na pijaci zbog jako lošeg materijalnog stanja. Uhapšen je juče popodne u Kolašinskoj ulici.

Hapšenje Živojina .N. osudila je Kancelarija za KiM, koja je pozvala međunarodnu zajednicu da, kako je navedeno u saopštenju, „konačno počne da garantuje minimum ljudskih i građanskih prava i uslova na dostojanstven život, odnosno da spreče da prištinske vlasti da bez dokaza hapse i maltretiraju ljude.

Hapšenje Srbina osudila je i Srpska lista, iz koje ističu da je to "nastavak pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji po ustaljenoj praksi da je za optužbe za ratni zločin potrebno da ste Srbin koji je 1999. godine bio punoletan."

- Ovakav neosnovani progon poštenih i časnih Srba vodi daljoj eskalaciji situacije na terenu, umesto da se situacija smiri i krene u pozitivnom smeru. Kao da nije dovoljno što je Živorad proteran sa kućnog praga u Vučitrnu, nego je nekome zasmetalo što je odlučno ostao na Kosovu i Metohiji, na svojoj zemlji – ističu iz Srpske liste.

Iz SL dodaju da je u prisustvu najskuplje evropske misije za vladavinu prava Euleks apsolutno sramno da se ovoliki broj Srba nalazi optužen za ratne zločine bez ikakvog aterijalnog dokaza, bez ijednog očevica i ono što je najgore, uz obavezno određivanje pritvora isključivo zbog njihove srpske nacionalnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)