ŠEF EULEKSA: Situacija na KiM mirna, ali krhka

Novosti online

22. 02. 2024. u 07:41

ŠEF Euleksa Pjetro Barbano izjavio je da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna, ali još uvek krhka.

ШЕФ ЕУЛЕКСА: Ситуација на КиМ мирна, али крхка

Foto: AP

- Videli smo da situacija može vrlo lako da se pogorša, kao što se, nažalost, dogodilo tokom septembra, sa ozbiljnim napadom u Banjskoj, rekao je Barbano za A2 njuz.

Dodao je da Euleks nema mandat da sprovodi istragu o incidentu u Banjskoj, rekavši da je to pitanje u nadležnosti prištinskih institucija.

Istakao je da je Euleks preuzeo "proaktivnu ulogu u sprovođenju izviđačkih patrola kako bi uverio stanovništvo u međunarodno prisustvo na terenu".

- Takođe smo stvorili kapacitete za praćenje aktivnosti koje sprovodi kosovska policija preko naših viših policijskih savetnika i savetnika koji se nalaze na severu, koji sarađuju sa kosovskom policijom. Spremni smo za svaki eventualni zahtev u cilju obezbeđivanja javnog reda i bezbednosti, ali takav zahtev policija do sada nikada nije uputila, rekao je Barbano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo