VUČIĆ: Poseta Kini je veoma važna

Novosti online

15. 10. 2023. u 19:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za "Novosti" da je poseta Kini veoma važna u ne lakim trenucima.

ВУЧИЋ: Посета Кини је веома важна

Foto N. Skenderija

Podsetio je da je sutra Berlinski proces u Tirani, gde "svakako neće biti lako našim predstavnicima". Najavio je važne susrete i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom, ali i bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom i sa Van Hu Ningom, "kineskim Kisindžerom".

- Potpisaćemo dokumente o sveukupnoj saradnji, o slobodnoj trgovini, što je od posebnog značaja za našu zemlju i kliring juan za naše banke. To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma, od čuvenog smajlija koji povezuje Zapadnobački i Severnobanatski okrug, do Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. To su sve veoma važne stvari za nas i pokušaćemo da dovedemo što više investitora iz Kine jer u prethodnom periodu smo malo uspeli da promenimo tu strukturu da veći broj investitora dolazi iz Azije nego ranije... I dalje je Evropa dominantna, ali ne u onoj meri u kojoj je to slučaj bio ranije. Za nas je od izuzetnog značaja da pronađemo ivnestitore na svim stranama sveta - najavio je predsednik Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (139)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije