ODLUKA JE KONAČNA: Todosijević oslobođen svih optužbi zbog izjava o Račku

Tanjug

12. 07. 2023. u 12:18

PREDSEDNIK privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, oslobođen je svih optužbi odlukom Vrhovnog suda u Prištini izjavio je danas njegov advokat Nebojša Vlajić.

ОДЛУКА ЈЕ КОНАЧНА: Тодосијевић ослобођен свих оптужби због изјава о Рачку

Foto Arhiva

Kako je rekao ta odluka je konačna.

- Može da se kaže da je pravo bar u ovom slučaju pobedilo jer je sud priznao ono što smo pričali od početka - da se ovde radi o slobodi govori i da imamo pravo da govorimo o prošlosti. Imamo pravo da, o događajima iz prošlosti mislimo šta god želimo, bez obzira na to da li se to sviđa većini ili ne - rekao je Vlajić i dodao da će videti da li će pokrenuti neki postupak.

Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini osudilo je Todosijevića prošle godine, na godinu dana zatvora zbog "podstrekivanja mržnje, razdora i netrpeljivosti".

To je kasnije potvrdio i Apelacioni sud, da bi u martu ove godine Todosijević dobio poziv da se javi na izdržavanje kazne.

Todosijević je optužen da je "podstrekivao i javno širio mržnju, razdor i netrpeljivost između naroda, entičkih i rasnih grupa", nakon što je tokom obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja izjavio da je slučaj Račak izmišljen i iskorišćen kao povod za bombardovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo