BRNABIĆ: Glavna tema večere u Domu lordova situacija na KiM

Novosti Onlajn

12. 06. 2023. u 17:09

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas uverenje da će glavna tema večere u Domu lordova biti trenutna situacija na Kosovu i Metohiji.

БРНАБИЋ: Главна тема вечере у Дому лордова ситуација на КиМ

Foto: Tanjug

Brnabić se novinarima obratila nakon panela "Šta je budućnost digitalizacije?" u Londonu, gde boravi u dvodnevnoj poseti.

- Verujem da će situacija na KiM biti glavna tema večeras na večeri u Domu lordova te je i sam specijalni izlaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan, lord Stjuart Pič izabrao sagovornike iz Doma lordova tako da ćemo imati potpuno otvorenu radnu večeru bez prisustva medija i u tom smislu, moći ćemo da budemo otvoreni i iskreni jedni prema drugima - izjavila je Brnabić.

Ona je istakla da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić imao dobar razgovor sa lordom Stjuartom Pičom, da je ona pre polaska u London razgovarala i o tom razgovoru kao i o pripremama kako treba da izgleda buduća saradnja Republike Srbije sa Velikom Britanijom i kako Srbija treba da se postavi u trenutnim okolnostima.

- Ovo je situacija ekstremne nestabilnosti, kršenja svih prava Srba na Kosovu i Metohiji, zauzimanja na silu zgrada opština na severu pokrajine i nadam se da ćemo posle radne večere koja je večeras kao i sutrašnjih sastanaka moći da računamo na bolje razumevanje i komunikaciju između Velike Britanije i Srbije - izjavila je Brnabić.

Ona je dodala da je lord Stjuart Pič čovek sa kojim je lako razgovarati, koji jako dobro poznaje Balkan.

- On je izuzetno otvoren, fer i objektivan čovek te Srbija ne može imati boljeg sagovornika u Velikoj Britaniji, ali opet znamo da ti odnosi iz raznih razloga nisu uvek najlakši mogući - zaključila je Brnabić.

BONUS VIDEO: PORUKA NADE I JEDINSTVA - Premijerka pozvala građane na skup u petak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!