JEVTIĆ PORUČIO: Srbi sa KiM će 26. maja podržati iskrenu borbu protiv nasilja i konkretne mere predsednika Vučića

Novosti online

13. 05. 2023. u 16:29

POTPREDSEDNIK Srpske liste Dalibor Jevtić poručio je danas da će Srbi sa Kosova i Metohije 26. maja doći u Beograd da podrže iskrenu borbu protiv nasilja, borbu za normalan, pristojan život i predsednika Vučića.

ЈЕВТИЋ ПОРУЧИО: Срби са КиМ ће 26. маја подржати искрену борбу против насиља и конкретне мере председника Вучића

Jevtić

- Na Badnji dan ove godine jedan srpski mladić i jedan srpski dečak ranjeni su u Gotovuši iz vatrenog oružja. U nekoliko slučajeva nakon ranjavanja Miloša i Stefana, na severu Kosmeta ranjeni su još dvojica Srba. Oni koji su pucali na srpske mladiće i dečaka su danas na slobodi. Na drugi dan pravoslavnog Božića ove godine u Štrpcu održan je veliki protesni skup na koji su došli građani sa severa i juga Kosmeta. Nekoliko hiljada ljudi je jasno poručilo tog dana - STOP NASILjU NAD SRBIMA! I danas vrlo jasno poručujemo STOP NASILjU! Duboko nas je pogodila tragedija u Beogradu i selima pored Mladenovca i Smedereva. Velika tragedija na koju niko nije ostao ravnodušan. Tugovali smo i tihovali u tom zajedničkom bolu. Međutim politizacija tih događaja je nešto što nismo očekivali. I kada vidim da se tim povodom oglašavaju Rada Trajković, Nenad Rašić i podržavaju politizaciju tragedija koje su se nedavno dogodile, onda je sve više nego jasno, jasna je pozadina tih skupova. Verujem da velika većina građana koji su i bili i juče i u ponedeljak na ulicama Beograda je tu zaista došla ne zbog politike, nikako zbog onih političkih lešinara koji tragediju zloupotrebljavaju. Kada smo 8. januara u Štrpcu pozvali sve one koji osuđuju napad na Miloša i Stefana, nismo videli ni Rašića ni Radu. I sama ta činjenica govori i najbolje opisuje i njih, i njihove namere i ciljeve. Nije njima cilj niti namera ”borba protiv nasilja”, već jedino kako da, ne birajući sredstva, predsednika Vučića smene sa vlasti. I dok se opozicija u centralnoj Srbiji bori da na taj način dođe na vlast, ovaj dvojac sa kormilarom u liku Aljbina Kurtija priželjkuje da Vučića nema jer bi tako svom kormilaru olakšali posao. A deo tog posla je ono što se od kada je Kurti došao na vlast Srbima na Kosovu dešava - napadi, ranjavanje Srba, ugnjetavanje, otimanje zemlje srpskim domaćinima na severu Kosmeta, hapšenja i protivpravno pritvaranje Srba. Velika, ogromna većina Srba protivi se upravo metodama i politici, delovanju Rade i Rašića i onih koji oni u vidu opozicije u centralnoj Srbiji podržavaju. Ne mogu da se otmem utisku da je Aljbin Kurti juče u Beograd poslao one koji su deo režima u Prištini. Oni sigurno nisu bili tu zbog svoje zabrinutosti zbog tragedije koje nas je zadesila, jer da jesu bili bi i 8. januara u Štrpcu ili bi makar osudili puštanje na slobodu onih koji su pucali na Srbe i u Gotovuši i na severu Kosmeta. Postavlja se i pitanje zašto opozozicija nije organizovala proteste u Beogradu nakon ranjavanja srpskih mladića i dečak - zapitao je Jevtić u objavi na svom fejsbuk nalogu.

On ističe da će velika, ogromna većina, doći 26. maja u Beograd da podrži iskrenu borbu protiv nasilja, konrektne mere u toj borbi protiv nasilja, da podrži iskrenu borbu za normalan, pristojan život, da podrži predsednika Vučića koji je svojim radom učinio da je Srbija danas bolja, ekonomski snažnija država u mogućnosti da mere institucionalne borbe protiv svih pošasti društva budu na pravi način i eliminisane.

- Za mir, za život, za iskrenu borbu protiv nasilja i svih pošasti našeg društva u petak 26. maja pokažimo u što većem broju jedinstvo i podršku predsedniku Vučiću i Vladi Srbije u toj borbi - zaključio je Jevtić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (104)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!