"RAČAK JESTE IZMIŠLJOTINA!" Goran Petronijević o poništenoj presudi Ivanu Todosićeviću

Novosti online

28. 12. 2021. u 17:57

ODLUKA "Vrhovnog suda" takozvanog Kosova, koji je vratio slučaj bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića na ponovno suđenje, predstavlja pokušaj da se taj postupak uvede u tok zakonitosti, izjavio je advokat Goran Petronijević.

РАЧАК ЈЕСТЕ ИЗМИШЉОТИНА! Горан Петронијевић о поништеној пресуди Ивану Тодосићевићу

Novosti

Podsećamo, Ivana Todosijevića je "Osnovni sud" u Prištini osudio na dve godine zatvora jer je izjavio da je povod za NATO agresiju bila "takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak".

Danas je "Vrhovni sud" usvojio zahtev branioca za zaštitu zakonitosti, poništio presudu Osnovnog suda u Prištini, kao i presudu "Apelacionog suda" i vratio predmet prvostepenom "sudu" na ponovno suđenje.

Petronijević objašnjava da činjenica da je usvojen zahtev za zaštitu zakonitosti govori u prilog tome da je zakon bio povređen na štetu okrivljenog.

- Ne znam detalje, ali ne bih bio optimista u ponovljenom postupku. To će trajati još najmanje šest meseci do godinu dana, koliko je neophodno za okončanje prvostepenog i drugostepenog postupka - naglasio je advokat. 

On je ranije izjavio da, materijalno-pravno gledano, to što je Todosijević rekao o Račku apsolutna istina. 

- "Račak" jeste izmišotljina. To potvrđuju i stavovi Haškog  tužilaštva i Haškog tribunal jer je Račak "izbačen" kao događaj o kome se bilo šta sudi - kaže Petronijević i navodi da je opšte prihvaćen stav da je "Račak" bio događaj koji je i lažno prikazan u medijima i javnosti, a koji je trebalo da posluži isključivo za donošenje odluke o početku bombardovanja SRJ. 

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU - Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima