ČIŽOV UPOZORAVA: Opasnost od izbijanja sukoba na Kim i dalje povišena

Novosti onlajn

28. 09. 2021. u 15:50 >> 15:51

OPASNOST od izbijanja sukoba na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova i Metohije uvek postoji, ali sada je povišena, upozorio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

ЧИЖОВ УПОЗОРАВА: Опасност од избијања сукоба на Ким  и даље повишена

Foto: Printscreen

- Situacija je tamo napeta i, zaista, rizik od izbijanja sukoba uvek postoji, ali sada je, jasno, uvećan - rekao je Čižov za TV „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, nije čak stvar ni u konkretnom povodu, već u tome što Priština ne želi da ispuni obaveze iz sporazuma koje su potpisali i aktuelna administracija i njeni prethodnici.

Povodom situacije na severu Kosova prethodno se oglasilo i rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je NATO i EU da ubede Prištinu da povuče svoje specijalne snage sa severa Kosova.

- Još jednom ističemo: snage NATO za Kosovo i Misija EU imaju neophodan mandat da spreče bezakonje, pa stoga imaju svu odgovornost za zaštitu civila, obezbeđivanje mira i bezbednosti. Potrebno je izvršiti energičan pritisak na administraciju u Prištini kako bi je primorali da povuče svoje snage bezbednosti sa severa Kosova i spreči da se situacija pretvori u otvoreni sukob - istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

Bonus video:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)