PREDIZBORNA kampanja u Doboju počela je prvim lepljenjem plakata Socijalističke partije RS, koje su tokom noći pred konvencije ostalih stranaka "okupirale" Doboj.

Pročitajte još: PRED JESENjE IZBORE U RS: Građani neće da praštaju izdaju

Ovaj politički subjekat, od sva 63 koja u Doboju pretenduju na glasove 61.000 birača, ušao je najsnažnije u predizbornu kampanju, održavši svoju centralnu tribinu za RS upravo u tom gradu.

Na poluotvorenom stadionu sportskih igara okupilo se više od 2.500 članova i simpatizera, pristiglih u grad na tri reke u 45 autobusa iz raznih delova RS.

Iz Srbije je kao podrška stigla delegacija SP na čelu sa potpredsednikom Izvršnog odbora Slobodanom Miloševićem, koji je naglasio da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i time njen osnivač i da će sve učiniti da pomogne socijalistima u RS da je očuvaju.

Predsednik SP RS Petar Đokić obećao je da partija na čijem je čelu neće voditi svađalačku kampanju i da će se predstaviti sa programom i ciljevima koje mogu ostvariti.

Pročitajte još: U trci Dodik, Pavić i Đokić!

Druge stranke su imali skromniji prvi nastup pred opšte izbore u BiH, uglavnom lepljenjem prvih predizbornih plakata svojih kandidata i najavljujući "sigurne pobede".