PREDSEDNIK Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da ova stranka, prema svim istraživanjima javnog mnjenja, ubedljivo vodi u odnosu na ostale političke partije u Republici Srpskoj.

PROČITAJTE JOŠ - IZBORI U RS: U trci Dodik, Pavić i Đokić!

On je naglasio da se to jasno potvrđuje na terenu gde je, kako kaže, koncentracija naroda oko same ideje Republike Srpske i njene zastave vidljiva i ogromna.

- I ranije istraživanja, kao i ovo najnovije, potvrđuju da SNSD ima ubedljivo poverenje građana. Neko tim istraživanjima veruje, neko ne, ali mi nemamo razloga da ne verujemo, jer je jasno da građani ovoj drugoj strani ne praštaju izdaju koju čine time što favorizuju institucije BiH, a zanemaruju Srpsku - istakao je Dodik.

Kao primer on je naveo migrantsku krizu koju su, prema njegovim rečima, institucije BiH potpuno zanemarile.

- Imajući u vidu izdajničku politiku Srba koji se nalaze u Sarajevu, mi smo naučili da izgradimo mehanizam odbrane naših institucija i naše snage tako da verujem da narod to prepoznaje - rekao je Dodik.

On smatra da je jedini način da opozicija nešto uradi na predstojećim izborima u BiH jeste da dovedu u pitanje izbore, želeći da od Banjaluke naprave "grad slučaj".

- To verovatno nije ideja ovih iz opozicije jer oni nemaju toliko pameti, ali neki iz BiH i regiona žele da naprave od Banjaluke 'grad slučaj' kojim bi trebalo da se bavi cela međunarodna zajednica. Ja im samo poručujem da se to neće desiti.

Dodik je to povezao sa okupljanjima na glavnom banjalučkom trgu, ponavljajući da ima pouzdane informacije da opozicija sprema dramatičan plan za dan pred izbore u vidu otimanja kamiona sa izbornim materijalom za banjaluči region.