SLOBODAN Jovanović (65) iz prigradskog naselja Majur kod Šapca, podlegao je povredama u urgentnom centru Opšte bolnice danas oko 2.30 ujutru, nakon što ga je, kako se sumnja, nevenčana supruga Slavica Milojević (55) više puta udarila sekirom u glavu! Zločin se dogodio oko ponoći u kući žrtve, a prethodila mu je žučna svađa.

PROČITAJTE JOŠ: Nije otrovala muža zbog nasilja?

U Slobodanovoj kući je živela i porodica Slavičinog posinka. Supružnici su se kobne večeri sporečkali dok su gledali televiziju, što im nije bilo prvi put. Slobodan je, navodno, sedeo na krevetu, kada se Slavici "smračilo" pred očima, pa je potegla sekiru i udarila ga nekoliko puta u predelu slepoočnica. Potom je otišla u drugu sobu, gde je spavao njen posinak sa suprugom i bebom, i rekla kratko: "Ubila sam Slobodana".


PROČITAJTE JOŠ:
Ubila muža kapima za oči

- Iako je još davao znake života, a ukućani su odmah pozvali Hitnu pomoć, Slobodanu spasa nije bilo i izdahnuo je u 2.28 u šabačkoj bolnici. Slavica je policajcima, koji su obavili uviđaj, ispričala da je dugi niz godina bila zlostavljana i šikanirana. Međutim, na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branila se ćutanjem - kaže naš izvor iz istrage.

U trošnoj kući u Ulici kralja Milana, pored majurskog groblja, danas nismo zatekli nikoga. Brava je bila zakatančena, pored parkiran stari "kadet", a svuda okolo razbacane stvari. Ispred ulaza je stajala invalidska hodalica, ali nismo uspeli da ustanovimo kome je pripadala. Malo dalje saksije sa cvećem, mnoštvo flaša...

- Često smo ih viđali kad prolazimo do prodavnice - kaže sused Miloš Grujić. - Nismo se družili, ali jesmo se poznavali, i to dugo. Kada sam jutros čuo za zločin, nisam se baš mnogo iznenadio, jer svi u naselju znamo da su živeli napeto i sa razmiricama.

Prema rečima ostalih meštana koji su bili raspoloženi za razgovor, Slobodan se navodno više puta ženio i imao je decu iz nekoliko brakova. Često su svi zajedno roštiljali pred kućom, ponekad u društvu brojnih Slobodanovih unuka, a Majurci kažu da su znali i da se tuku i da pevaju u isto vreme.

- Bili su ljudi spremni za saradnju i dobre odnose sa susedima. Žao mi je što se ovo dogodilo, ali znam da je zbog njihovih svađa često dolazila policija - kaže nam Zoran Pavić, čija se kuća nalazi na oko 200 metara dalje, a koji ovuda biciklom prolazi sa dvogodišnjom unukom.

Meštani su nam ispričali da je žrtvin rođeni brat Mija nastanjen odmah pored, ali ni u toj kući nismo našli nikoga. Zabravljeno je kao da niko poodavno tu nije boravio, a atmosfera slična kao i u Slobodanovom nezagrađenom domaćinstvu.

TELO NA OBDUKCIJI

SUDIJA za prethodni postupak, danas oko podneva, na zahtev Višeg javnog tužilaštva, odredio je pritvor Slavici Milojević. Telo žrtve poslato je na obdukciju kako bi se nedvosmisleno utvrdio uzrok smrti i koliko je udaraca naneto.