ŽENA iz američke države Južna Karolina optužena je za ubistvo, nakon što je, navodno, otrovala svog muža sipajući mu kapi za oči u vodu nekoliko dana.

Pročitajte još:Samostrelom upucala muža

Lana Klejton (52) uhapšena je nekoliko nedelja posle smrti Stivena Klejtona (64). Određen joj je pritvor kada je toksikološka analiza otkrila prisustvo hemikalije tetrahidrozolina u suprugovom telu, posle čega je optužena za trovanje u periodu od 19. do 21. jula ove godine. Ova supstanca, namenjena tretiranju crvenila, se nalazi u kapima za oči i nos za koje nije potreban recept i može da izazove napade, prekid disanja i komu.

Stiven Klejton, osnivač klinike za fizikalnu terapiju, je naizgled pao sa stepenica svog doma blizu Šarlota.


Pročitajte još:SEKIROM ZAKLALA ĆERKU: Da sam imala još sedmoro poput nje sve bi ih pobila

Policija je potvrdila da je žena priznala trovanje, dok je motiv i dalje nejasan, iako je Lana rekla da je njen muž psihički maltretirao ali nije bio nasilan. Zanimljivo je i to da ga je 2016. “slučajno” upucala samostrelom u glavu dok je spavao, ali je posle istrage utvrđeno da nije bilo namere.

Istražitelji su po dolasku na mesto zločina zatekli Lanu uplakanu i uznemirenu, a sahrana je održana pre nego što je policija otkrila da je u pitanju ubistvo.

(bbc.com)