УПРКОС незваничним тврдњама да је медицинска сестра Ирена Шаркањ из Хоргоша усмртила свог супруга Иштвана због дугогодишњег физичког насиља које је трпела, досадашњи ток истраге тврди супротно. Она се терети да је искористила прилику и у Општој болници у Суботици мужу убризгала цијанид наочиглед бројних колега.

Још је нејасно због чега се медицинска сестра 19. фебруара одлучила да усмрти Иштвана.

- Одбрана коју је изнела осумњичена је конфузна и она упорно негира све што јој се ставља на терет - каже кратко извор близак истрази.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Потрага за полицајцем осумњиченим за отмицу и принуду

Осумњиченој је одређен притвор од 30 дана због узнемирења јавности и опасности од утицаја на сведоке. За то време биће саслушани сведоци и урадиће се токсиколошко вештачење, које треба детаљније да објасни добијене анализе обдукције покојника - колику дозу и врсту цијанида је добио, да ли се дело понављало...

Такође, радиће се и психијатријско вештачење осумњичене Ирене Шаркањ, која се од те вечери налази у тешком психичком стању.

Она је исте вечери саслушана, али је управо због тог стања пуштена све док нису стигли налази Института за судску медицину у Новом Саду.