Istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić izjavio je u subotu da, posle uviđaja u apartmanu u Hotelu Park koji je koristio predsednik FK "Vojvodina" Ratko Butorović, nije pronađeno ništa što bi ukazivalo da je reč o nasilnoj smrti.

Alimpić je novinarima kazao da su u vršenju uviđaja pomogli kriminalistička tehnika i sudski veštaci koji su dali svoje mišljenje o uzroku smrti.

"Pregledana je i medicinska dokumentacija u i oko samog apartmana. Nema nikakvih tragova koji bi ukazivali da je smrt nastupila drugačijim načinom osim prvobitno pretpostavljenog - prirodnom smrću", rekao je Alimpić koji je dodao da je smrt nastupila tokom prepodneva.

Prema njegovim rečima, telo Butorovića je upućeno u Zavod za sudsku medicinu gde će biti sutra obavljena obdukcija nakon koje će sa sigurnošću znati uzrok smrti.

On je kazao da postoji sudska zabeleška o tome ko je i kako pronašao Butorovićevo telo, ali da ti podaci nisu za javnost.

Ispred Hotela, u koji pristižu članovi FK "Vojvodina", igrači, zaposleni i članovi rukovodstva, okupio se veliki broj novinarskih ekipa.

Očekuje se da se medijima obrati dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Olimpić, koji i obavlja uviđaj.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
PROČITAJTE JOŠ
Bata Kan Kan umro u snu
Ratko Butorović - od biznismena do predsednika FK Vojvodina

FSS: Butorovića ćemo pamtiti kao fudbalu odanog i vrednog radnika
Butorović: Ništa ne dugujem Žapcu
Ratko Butorović bio je uhapšen 29. januara 2008. godine

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
PREDSEDNICI FK KOJI SU TRAGIČNO IZGUBILI ŽIVOT
Nekoliko predsednika fudbalskih klubova na ovim prostorima tragično su izgubili život u periodu od 1999. do 2006. godine - predsednici FK Bežanija Radoslav Trlajić, Petar Milošević i Goran Mijatović.

Nastradala su i dvojica čelnika FK Zvedara - Miodrag Nikšić i Branislav Trojanović, prvi čovek FK Železnik Jusuf Jusa Bulić, vođa FK Obilić Željko Ražnjatović Arkan i predsednik novosadskog FK Slavija Branislav Lainović.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza SCG Branko Bulatović ubijen je 2004, sledeće godine samoubistvo je izvršio prvi čovek FK Proleter iz Zrenjanina Goran Gubić, a 2006. je takođe samoubistvo izvršio predsednik UO OFK Beograda Miko Brašnjević.

OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI ZBOG SMRTI RATKA BUTOROVIĆA
FK Vojvodina oprostila se od predsednika kluba Ratka Butorovića, koji je pronađen mrtav u hotelu "Park" u Novom Sadu.
"Danas je prestalo da kuca srce našeg predsednika Ratka Butorovića, velikog čoveka i vizionara. Malo je reći, Bato, hvala ti za sve, večno ćeš živeti u našim srcima i tvojoj Vojvodini", objavljeno je na zvaničnom sajtu FK Vojvodine.
Knjiga žalosti otvorena je u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov".
Vreme i mesto sahrane Ratka Butorovića biće objavljeno naknadno.

NAPADNUT NOVINAR KURIRA

Novinara Kurira Tomu Rakočevića napalo je obezbeđenje novosadskog hotela "Park" dok je izveštavao o smrti Ratka Butorovića, saopštila je danas redakcija ovog lista. U saopštenju Kurira navedeno je da je Rakočeviću radnik obezbeđenja udario šamar, i to kad je pokušao da zaštiti kolegu iz Blica, na koga je verbalno nasrnuo isti čovek. Sve ovo dešavalo se pred očima policajca, koji je samo okrenuo glavu kad je video šta se dešava. Redakcija Kurira najoštrije osuđuje napad na našeg novinara i poziva nadležne da zaštite novinare Kurira, ali i kolege iz drugih redakcija kako bi mogli neometano da obavljaju svoj posao i izveštavaju građane Srbije, saopštila je redakcija Kurira.