ŠKOLSKA godina je počela pre desetak dana, a pojedina odeljenja prvog i četvrtog razreda OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, po tvrdnji roditelja koji su se javili redakciji "Novosti", nisu imala nijedan čas engleskog jezika, niti se zna kada će! Sa druge strane, nadležni u školi objašnjavaju da se prvaci "prilagođavaju", a da četvrtaci "imaju, odnosno imaće od srede engleski"?!

Kako kažu roditelji učenika jednog odeljenja četvrtog razreda sa kojima smo pričali, na roditeljskom sastanku u ponedeljak im je rečeno da nastave engleskog neće biti do daljeg, jer nema profesora ovog stranog jezika.

PROČITAJTE JOŠ - Stalna potraga škola za inženjerima

- Od početka školske godine, naša deca nisu imala nijedan čas engleskog jezika - ogorčeno pričaju roditelji. - Na roditeljskom sastanku, učiteljica nam je izričito rekla da nastave neće bito do daljeg, jer nema nastavnika. Navodno se čeka da Ministarstvo prosvete pošalje nekog sa spiska tehnoloških viškova. Čuli smo da nastave engleskog nema ni u nekim odeljenjima prvog razreda. U školi niko nije znao da nam objasni zašto su naša deca uskraćena da uče jezik, kao i njihovi drugari.

DIREKTORI OVA škola je, prošle godine, bila u centru pažnje zbog "pobuna" roditelja i nastavnika oko smene direktora. Oni su bili nezadovoljni što su se u toku godinu dana, promenila četiri direktora.

Objašnjenje koje smo dobili od direktora škole Radosava Milića pomalo je konfuzno. On nam je najpre rekao da se prvaci dve-tri nedelje navikavaju na školu, imaju po tri časa, pa shodno tome nemaju engleski?! Pitanje je, kako to onda, po tvrdnji roditelja, ne važi za sve učenike prvog razreda.

Kada je reč o četvrtacima, direktor kaže:

- Oni će imati časove od srede.

Zašto je onda na roditeljskom rečeno da nastave iz stranog jezika neće biti do daljeg?

- Ne znam ko je šta rekao. Oni su imali nastavu.

Imali ili imaće? Zar vi kao direktor škole ne bi trebalo da znate da li imate profesora engleskog?

- Jedna koleginica je na odmoru, druga u inostranstvu,treća će preuzeti.

PROČITAJTE JOŠ - Gmizavci u blizini OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu: U školu idu čak i zmije

PROBLEM I U DRUGOM RAZREDU

REDAKCIJI "Novosti" javili su se i roditelji učenika drugog razreda Osnovne škole "Pavle Savić", koji su nas obavestili da ni njihova deca nemaju časove engleskog jezika!

Očigledno, problem sa nastavnim kadrom u ovom mirijevskoj osmoletki je veliki, a roditelji đaka očekuju hitno rešenje kako deca ne bi gubila nastavu.