SLIKA zmije u blizini ulaznih vrata OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, koju su fotografisali učenici, osvanula je juče na društvenim mrežama. Uplašeni roditelji javili su se i redakciji "Novosti", a, prema njihovim rečima, nije redak slučaj da se gmizavci pojave u blizini ove ustanove.

Prema rečima Dragana Jelića, koji se javio redakciji "Novosti", zmije su se pojavljivale i prethodnih godina, i to u hodnicima škole i fiskulturnoj sali.

- Problem je prvenstveno u placu koji se nalazi između škole i Ulice Rudija Čajaveca. Zarastao je u korov, a jedno vreme je služio za odlaganje otpada, pa su se zmije tu nakotile - objašnjava Jelić.

Iz škole "Pavle Savić" navode da nema razloga za brigu, te da su deca navikla na susrete sa zmijama, pa su se u ovom slučaju više uplašili roditelji nego mališani.

PLAC PROBLEMATIČNA površina koja je zarasla u travu i korov u blizini škole jednim delom je u privatnom vlasništvu, te nadležne službe nemaju prava da raščišćavaju taj prostor, tvrde iz škole "Pavle Savić".

U blizini škole je šuma i zmije su uobičajena pojava - kaže Nevenka Jović, zamenica direktora OŠ "Pavle Savić".

- Svakog proleća se susrećemo sa istom pojavom, te zmije nisu opasne, ali ipak deci na časovima pričamo o njima i upozoravamo kako da se ponašaju ako nalete na njih. Zmiju koju su deca uslikala obezbeđenje je uhvatilo i vratilo u prirodu.

Iz škole tvrde da sa Zoohigijenom imaju dobru saradnju i da zaposleni u ovoj službi često obilaze ovu obrazovnu ustanovu. Međutim, i osoblje je dobro obučeno te znaju kako da postupaju.