VELIKAN BI DA SE VRATI U ELITU: Nekadašnji šampion Francuske čuva prvo mesto pobedom na današnjem duelu

V.M.

23. 04. 2024. u 11:42

NA otvaranju 34. kola francuske Lige 2 Okser će pred svojim navijačima na ''Abe Dešampu'' nastaviti pohod ka Ligi 1, a današnji rival će mu biti Laval (20:45).

ВЕЛИКАН БИ ДА СЕ ВРАТИ У ЕЛИТУ: Некадашњи шампион Француске чува прво место победом на данашњем дуелу

FOTO: Profimedia

Prošle godine Okser je ispao iz elite, ali sada je na dobrom putu da se ekspresno vrati u nju i pet kola pre kraja je prvi na tabeli Lige 2. Sakupio je 61 bod, što je tri više od Anžea, odnosno četiri od Sent Etjena, njegovih najbližih pratioca.

Kako bi se vratio u elitu domaćinu je potrebno da zauzme neko od prva dva mesta, dok treće vodi u plej-of za Ligu 1.

Ono što donekle brine navijače nekadašnjeg prvaka Francuske je to da je Okser doživeo dva uzastopna poraza uoči ovog meča, od Kvevilija (3:4) i Rodeza (0:2).

Ipak, danas će igrati na ''Abe Dešampu'' na kojem nije izgubio još od oktobra i na poslednjih deset utakmica kod kuće ostvario je šest pobeda uz četiri remija.

Sa druge strane, gosti su jedno vreme bili u vrhu tabele i nalazi se na mestima koja vode u plej-of, ali u poslednje vreme se nalaze u velikom padu forme i u proteklih pet kola osvojio je samo jedan bod.

Zbog tih slabih igara pao je na sedmo mesto, ali pobedom na današnjem duelu vratio bi se u vrh tabele jer zaostaje samo tri boda za četvrtoplasiranim Parizom.

U prvom delu sezone Okser je savladao Laval sa 3:1, a verujemo da će to i danas učiniti pred svojim navijačima na ''Abel Dešampu''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)