LUKA JOVIĆ NAPADA BLEKIJA MILENKOVIĆA: Fiorentina nema napadača otkad je klub napustio Dušan Vlahović

O. M.

30. 03. 2024. u 07:50

FIORENTINA dočekuje ekipu Milana u 30. kolu Serije A. Utakmica se igra na stadionu "Artemio Franki" u Firenci od 20 časova i 45 minuta.

ЛУКА ЈОВИЋ НАПАДА БЛЕКИЈА МИЛЕНКОВИЋА: Фиорентина нема нападача откад је клуб напустио Душан Влаховић

FOTO: Tanjug/AP

Dvonedeljna reprezentativna pauza dobro je došla obema ekipama, ali je sigurno više značila svima u domaćem klubu posle tragedije koja ih je zadesila smrću generalnog menadžera Đuzepea Baronea.

Fiorentina je uz Atalantu jedini italijanski klub koja još uvek igra na sva tri fronta, iako ni ona kao ni "boginja provincije" nema nikakve izglede da se domogne naslova prvaka Italije. Ostaju "ljubičastima" Liga konferencija i domaći Kup, gde će baš protiv Atalante pokušati da izbore finale i tako ponove prošlogodišnji domet, a možda ga i nadmaše pobedom u finalu nad Laciom ili Juventusom.

Zanimljivo, Fiorentina je igrala i finale Lige konferencija gde je izgubila od Vest hema, a ove sezone im na putu do završnog meča stoje češka Viktorija plzen i bolji iz dvoboja Briž-PAOK.

Fiorentina je vezala šest utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a ako ima razloga za brigu onda je to činjenica da je deset golova na tih šest utakmica postiglo osam različitih igrača. A poslednjih deset golova u Seriji A postiglo je deset različitih igrača. "Viola" jednostavno nema vođu navale već dve godine otkad je Juventusu prodala srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića.

Najbolji strelci tima su nekadašnji vezista Milana Đakomo Bonaventura i Nikolas Gonzales sa po sedam pogodaka u Seriji A, s tim što je Argentinac pogodio samo jednom u poslednjih 1o nastupa. To je zbirno jedan manje od 15 koliko je u dresu Juventusa postigao Dušan Vlahović, drugi na listi strelaca iza neprikosnovenog Lautara Martineza iz Intera koji je postigao 23.

S druge strane, najbolji strelac Milana Olivije Žiru je treći u trci za zvanje "kapokanonjerea" odnosno trofej "Paolo Rosi" kako se od smrti legendarnog napadača zove trofej za najboljeg strelca Serije A.

Francuz je najavio odlazak u američki MLS na kraju sezone, što bi moglo da otvori vrata Luki Joviću da bude redovnij istarter. Srbin je i ovako na 18 upisanih nastupa, od kojih je većina bila ulazaka s klupe, postigao pet golova, što je samo jedan manje od prošlogodišnjeg učinka u dresu Fiorentine, na 31 utakmici.

Milan je u prvom delu sezone pobedio sa 1:0, ali Fiorentina je slavila na dve poslednje utakmice u Firenci. Na četiri poslednja duela ovih ekipa na "Artemio Frankiju" obe ekipe su postizale golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP GG (kvota 1,79)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)