"RANO JE..." Lazetić dobio zanimljivo pitanje nakon što je srušio Partizan

Novosti online

28. 04. 2024. u 22:54

Fudbaleri TSC-a savladali su ekipu Partizana 2:1 u Beogradu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a strateg tima iz Bačke topole Žarko Lazetić blistao je od sreće posle trijumfa.

РАНО ЈЕ... Лазетић добио занимљиво питање након што је срушио Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Na početku je pohvalio svoje igrače.

- Dobre utakmice sa naše strane, jako dobro iskontrolisane, sveli smo Partizan, jako ozbiljan Partizan, da nisu napravili šansu. To je za moje igrače velika stvar, kapa dole kako smo izgledali u svim fazama igre. Malo nestrpljivi u prvom poluvremenu, u tome, kao da mi treba da vodimo 2:0 na poluvremenu. Na poluvremenu smo se umirili i bili dosta dobri sa loptom, nije bilo tranzicija i kontra napada, onda je došla pobeda. Sigurno, ostaće zapisano, ovi momci su pomerili granice, ispisali istoriju prošle godine, ovde, kako igramo, kako uspevamo da budemo konkurentni pokazuje i kakvi su, probaćemo ovako do kraja sezone - počeo je Lazetić.

Prokomentarisao je i to što ekipa nema stranaca.

- Nije bez ulaganja, ulažemo u skladu s onim što možemo, ove godine je uloženo i više nego ikada pre, jer smo mogli. Njihova statistika govori kakvi su igrači, mi se trudimo da pronađemo takve igrače koji će igrati najbolji fudbal, ne patimo da dovedemo nekog stranca, ne gledamo da li je naš ili stranac, već gledamo da budu igrači koje poznajemo, što znamo kakav je karakter, kako mogu da se uklope u našu igru i zato manje grešimo od ostalih. Ima dosta filtera da bismo se odlučili za nekog igrača, to govori kakvu sezonu imaju, kakve su imali prošle godine, oni su tu, bili su, postoje. Mi u njih verujemo, zato ih dovodimo, zato ne gledamo da li je stranac ili ne, ali evidentno je da pre svega kontinuitet rada i istrajnosti, kako da kažem, sistema koji se spominje, kada to prati rezultat dovodi do toga da možemo da dođemo ovde i izgledamo ovako, da smo dobri, da se pitamo. To nije tipično protiv Partizana u Humskoj, govori to. Igrali smo, spašavali živu glavu, ovde smo odigrlai onako da kažemo "vau, svaka čast", to je bio cilj. Nastavićemo da napredujemo i da budemo konkurentni i u Evropi - rekao strateg TSC-a.

Dotakao se i izmene koja je prelomila meč.

 - Može da se gleda da li je pogrešio što nije počeo, svako ima svoju ulogu, Jovanovića štedimo, ima neke probleme. Neke utakmice ne počinje, kad su utakmice na 3-4 dana, on je u godinama, želimo svežeg igrača, ušao je i rešio utakmicu. Nekad je bolje 20 pravih, nego 70 bez učinka, često rotiramo, negde sam video da mi nikad nismo izveli isti tim dva kola zaredom. To ima veze samo s onim šta želimo za tu utakmicu, na kraju rezultat sudi da li je dobro ili nije. Da smo izgubili, svi bi pitali što nije igrao, velika stvar je u pitanju, posvećenost stoji iza stručnog štaba. Pomogli su mi, imali smo neke dve dileme, jedva za Jovanovića, funkcionišemo kao tim i daje to zadovoljstvo -

Rekao je da je protiv Partizana ista motivacija kao i protiv drugih ekipa.

- Deluje, ali isto tako smo gubili od Partizana, posebno na domaćem terenu i ja sam trener TSC-a, Partizan je deo mog života, da nije bilo Partizana ne bih bio ovde. Niko to ne očekuje, niti padamo u trans, niti će sad neko da očekuje da puštam, niti imam motiv da se dokažem. Svaka utakmica je priča za sebe, svaku utakmicu želimo da pobedimo. Ne prazimo razliku u načinu igre, motivacije, ovde su svi motivisani. Teren perfektan, vreme, sve kako treba. Igrači su motivisani i treba da ih usmerimo bolje - rekao je bivši igrač Partizana.

Dobro je taktički spremljena utakmica.

- Očekivali smo da ćemo imati veći posed od Partizana, jer Partizan i jeste najopasniji kada oduzme loptu, ali su bili pasivni, čekali su to da se mi zaletimo, okej, nekad su pobeđivali tako, sazreli smo kao tim, ja kao trener, birali smo druge načine da dođemo do završnice. To nam je pomoglo da nema puno tih jurnjava i tranzciija koje im odgovoraju. Mi želimo da kontrolišemo dešavanja na terenu, kroz posed, kroz pasove, pa da pripremimo završnicu da ne bi upravo bili daleko iza lopte. U prvom je bilo žurbe, sve ostalo je bilo fenomenalno, gol što da Natho, to je majstorstvo, ali sve drugo... Sve faze igre su bile, ponovila se utakmica opet, najmirniji sam ovde, jer sve je okej. Mogli smo da izgubimo, da pogode slobodnjak, ovaj prekid, ali to ne bi promenilo zadovoljstvo koje smo imali tokom 90 minuta. To nas pokreće, da ne bude samo pobedili ili izgubili nego kako izgledamo na terenu. Napredovali smo i mislim da ćemo nastaviti -

Upitan je i da li bi mogao da preuzme Partizan.

- Rano je, Partizan ima trenera, ja sam trener TSC-a, zna se šta predstavljjau u našem fudbalu, ali da pričamo šta bi bilo kad bi bilo. Mi smo u sadašnjosti, u TSC-u sam prezadovoljan, Partizan ima trenera, ima dobru sezonu, ako dođe do toga, bićete tu i pričaćemo. Ne bih davao nikakve komentare, nije ni korektno, a nije ni korektno prema mom klubu, imam sve uslove i dokle god je to tako, ja sam tu i guramo dalje - zaključio je Lazetić.

TSC je ovom pobedom ostao na trećem mestu tabele Superlige Srbije, ali se približio ekipi Partizana na četiri boda zaostatka.

BONUS VIDEO: SAMO ŠTO JE UŠAO I GOL: Jovanović zatresao mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)