"LISICE" SE POBEDOM VRAĆAJU NA PRVO MESTO: "Crvendaći" moraju da poprave efikasnost na svom terenu

O. M.

29. 03. 2024. u 09:34

LESTER gostuje Bristol sitiju u 36. kolu engleskog Čempionšipa. Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na "Ašton gejt" stadionu u Btristolu.

ЛИСИЦЕ СЕ ПОБЕДОМ ВРАЋАЈУ НА ПРВО МЕСТО: Црвендаћи морају да поправе ефикасност на свом терену

Foto: Profimedia

Lester je nedavno prekinuo niz od tri poraza u prvenstvu, ostvarivši pobedu na gostovanju Sanderlendu pa bod u Halu, a ovo će im biti treće uzastopmno gostovanje. Serija loših rezultata koštrala ih je gubitka prve poicije na tabeli iako istini za volju imaju utakmicu manje od vodećeg Lidsa koji je i ovako prvi samo na bolju gol-razliku.

Na ruku im je išao i nedavni poraz ipsviča od Kardifa, pa "traktordžije" sad imaju bod manje od vodećeg dvojca. U trci za jedno od prva dva mesta i direktnu promociju ostaje i Sautempton iako je sa dva nedavna uzastopna poraza dodatno zaostao za vodećom trojkom.

Ali, najveći problem za "lisice" nisu čini se lids, Ipsvić i Sautempton nego potencijalne sankcije Premijer lige i Fudbalske lige koja kontroliše takmičenje u Čempionšipu, zbog finansijskih prekršaja.

U strahu od mogućih oduzimanja bodova, Lester je pokrenuo sudski postupak protiv oba tela, ostavljajući menadžera Enca Maresku sa nezahvalnim zadatkom da zadrži svoje igrače usredsređene isključivo na fudbal dok pokušavaju da povrate svoje mesto na vrhu tabele Čempionšipa.

U međuvremenu, Lester je hrabro ispao iz četvrtfinala FA kupa. imali su 2:2 sa igračem manje do zaustavnog vremena na Stamford bridžu kada su Čukvuemeka i Madueke doneli pobedu "plavcima".

Mareska će morati da reorganizuje odbranu zbog suspenzije Kaluma Dojla, koji je dobio crveni karton protiv Čelsija i neće biti na raspolaganju za utakmicu protiv Bristol Sitija. Džejms Džastin će verovatno zameniti Dojla u odbrani, ali bi Mareska takođe mogla da dobije par pojačanja za meč sa Bristolom, pošto Džejmi Vardi, Rikardo Pereira i Denis Praet blizu oporavka od povreda.

Nakon što su prekinuli niz od četiri poraza pobedom od 1:0 kod kuće protiv Svonsija, fudbaleri Bristola su pretrpeli poraz od Vest Bromviča uoči dvonedeljne pauze. Tajp poraz verovatno je otvorio oči menadžer Lajamu Meningu i ostalima u klubu, ugasivši im i poslednju nadu da "robinsi" mogu do plej-ofa.

Šta više, sada imaju samo osam bodova više od zone ispadanja. Robinsi bi mogli da počnu da osećaju pritisak ako nastave sa lošom formom, a naročito je bitno da poprave golgetersku formu na "Ašton gejtu, gde su postigli jedan gol na poslednjih pet utakmica.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!