JUVE BEZ VLAHOVIĆA U PRESTONICI: Izostanak srpskog centafora otvara vrata uspeha Laciju koji se uzda u šok terapiju nakon smene Sarija

V.M.

30. 03. 2024. u 07:40

JEDAN od derbija 30. kola Serije A igra se u Rimu gde će Lacio ugostiti Juventus na čuvenom ''Olimpiku'' (18:00). Ovo će bi njihov prvi susret u samo par dana, jer će sredinom sledeće nedelje odigrati prvi meč polufinala Kupa Italije.

ЈУВЕ БЕЗ ВЛАХОВИЋА У ПРЕСТОНИЦИ: Изостанак српског центафора отвара врата успеха Лацију који се узда у шок терапију након смене Сарија

FOTO: Tanjug/AP

Može se reći da je reprezenetativna pauza došla u pravo vreme za ova dva italijanska velikana koji se baš muče u poslednje vreme. 

Kako na terenu, Lacio ima velike probleme i van njega. Nakon serije od četiri vezana poraza, ispadanja iz Lige šampiona i javnog sukoba sa upravom nije bilo preveliko iznenađenje što je klub napustio dugogodišnji trener Mauricio Sari. Uz to navijači su na ulici prozivali i fizički se suočili sa legendom kluba Ćirom Imobileom, kojeg je vlasnik kluba Klaudio Lotito javno kritikovao što je to izneo u javnost, rekavši da se njemu takve stvari redovno dešavaju, što dovoljno govori o rasulu u klubu.

Posle odlaska Sarija tenzije su se malo smirile, njegovo mesto je privremeno preuzeo Đovani Martuščelo koji je uspeo da savlada Frozinone u malom regionalnom derbiju (3:2), a sada će kormilo za stalno preuzeti hrvatski stručnjak Igor Tudor. Tudor je imao vremena za vreme pauze da se upozna sa ekipom i današnji meč će mu biti prvi na klupi ''lacijala'', a zanimljivo je da će za rivala imati tim u kojem je proveo gotovo čitavu deceniju za vreme igračkih dana, Juventus.

Veoma je težak zadatak pred bivšim trenerom Verone i Marselja, jer se njegova ekipa nalazi tek na devetom mestu tabele Serije A i u velikoj je opasnosti da po prvi nakon sezone 2016/17 ne nastupa ni u jednom evropskom takmičenju.

Prva stvar koju će morati da popravi su igre na domaćem terenu, Lacio je doživeo tri uzastopna poraza na ''Olimpiku'', a ako večeras ponovo napusti teren pognute glave to će značiti da je po prvi put od 1961. četiri puta zaredom izgubio pred svojim navijačima, tako da bi osvajanje barem jednog boda bilo dobar početak za hrvatskog šefa struke.

Sa druge strane, u još goroj formi nalazi se Juventus koji je od januara meseca na sedam utakmica osvojio samo šest bodova i u tom periodu jedini gori od njega u Seriji A su Salernitana, Sasuolo i Frozinone, tri tima koja se nalaze u zoni ispadanja.

Ipak, i pored toga uprava kluba nije uručila otkaz Alegriju, pre svega zbog velike sume novca koju bi morale da isplate iskusnom stručnjaku što bi predstavljalo veliki problem za Juve čija je finansijska situacija iz godine u godinu sve gora.

Juventus je od ekipe koja se bori za titulu kroz samo par meseci postao jedna od najlošijih timova u ligi, Alegri je u potpunosti izgubio ekipu koja se u pravom smislu te reči raspada na terenu, a najnoviji dokaz toga videli smo protiv Đenove pred samu pauzu (0:0).

Iako je daleko kvalitetnija ekipa, ''stara dama'' nije uspela da pronađe put do mreže grifona i ponovo se pokazalo da ako Dušan Vlahović nekom majstorijom ne izmisli gol, teško da će ga Juve postići.

Srbin je bio vidno nervozan tokom čitavog meča, a na kraju susreta je zbog prigovora sudiji zaradio dva žtua kartona, odnso iskuljučenje, tako da ga večeras neće biti na terenu u prestonici.

Pored njega, Juve će biti bez Milika, tako da će morati da osloni napadačke sposobnosti Mojzea Keana koji je ove sezone nije postigao nijedan ligaški pogodak.

I pored svega pomenutog, gosti se nalaze na drugom mestu zbog odličnih igara u prvom delu sezone i imaju osam poena prednosti u odnosu na petoplasiranu Romu, mada kako igraju ta razlika se vrlo brzo može istopiti i nije nemoguće da strepe za povrtaka u Ligu šampiona u samoj završnici prvenstva.

Na poslednjem večeraših rivala Juve je slavio sa 3:1, ali tada je u glavnoj ulozi bio dvostruki strelac Dušan Vlahović.

Smatramo da će njegov izostanak biti preveliki problem za staru damu, a i uzdamo se u šok terapiju kod Lacija, tako da predlažemo duplu šansu na ''nebeskoplave''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)