OPŠTA BOLNICA POŽAREVAC: Osniva se Centar za lečenje kancera

Novosti onlajn/D.N.

11. 07. 2020. u 13:50

U OPŠTOJ bolnici u Požarevcu realizuje se treći projekat za kojoj su ovoj ustanovi odobrena sredstva iz IPA programa za prekograničnu saradnju sa Rumunijom.

ОПШТА БОЛНИЦА ПОЖАРЕВАЦ: Оснива се Центар за лечење канцера

Foto: D. Novković

Reč je o unapređenju kontrole tumorske patologije, za koje su predviđena sredstva u iznosu od 896.331 evra, od čega Evropska unija nepovratno daje 761.882 evra.

Ovim projektom, koji će trajati 18 meseci, biće formiran zdravstveni specijalistički centar namenjen osobama sa dijagnozom kancera dojke i debelog creva. Projekat obuhvata i kupovinu opreme za odeljenje patologije, za osnovnu histološku obradu tkiva. Ciljevi njegovog sprovođenja jesu smanjenje stope mortaliteta, poboljšanje kvaliteta života pacijenata, kao i smanjenje troškova zdravstvenog sistema.

To će se postići kroz skrining i ranu dijagnozu, kroz postavljanje korektne kliničke dijagnoze i prevenciju komplikacija i recidiva. Partner požarevačke bolnice u realizaciji projekta je Urgentni županijski klinički centar iz Temišvara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima