DONIRANJE KRVI ŽIVOT ZNAČI: Paraćinski Crveni krst na radionici CK Srbije

Z. R.

17. 04. 2024. u 13:25

PARAĆINSKA organizacija Crvenog krsta učestvovala je na trodnevnoj radionici na temu dobrovoljnog davalaštva krvi u Mokrom Polju, koju je organizovao Crveni krst Srbije.

ДОНИРАЊЕ КРВИ ЖИВОТ ЗНАЧИ: Параћински Црвени крст на радионици ЦК Србије

Foto: Fejsbuk/CK Despotovac

 Polaznici ovog seminara bili su predstavnici 47 organizacija Crvenog krsta iz cele zemlje – Beograda, Vojvodine, centralne, zapadne, južne i istočne Srbije, te sa Kosova i Metohije.

Kako saznajemo od jednog od paraćinskih učesnika, Miroslava Mitrovića, među predavačima bio je potpredsednik CK Srbije, dr Milutin Mihajlović, a govorili su još Marija Čukić, Snežana Apostolović, dr Saša Knežević, Luka Mandić...

U lokalnim sredinama organizacije Crvenog krsta su suorganizatori akcija prikupljanja krvi zajedno sa nadležnim Zavodom za transfuziju, pa je ovo bila prilika da prisutni steknu nova znanja na temu promocije davalaštva krvi, menadžmenta u ovoj oblasti, komunikacije sa građanima, aktivnosti na društvenim mrežama...

Crveni krst u Paraćinu akcije doniranja krvi organizuje uspešno dva puta mesečno najčešće u svojim prostorijama, a u proseku se prikupi tridesetak jedinica životne tečnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)