MIŠELUK "3" ZA 30 HILJADA ŽITELJA: Evo kako teku radovi u Petrovaradinu (FOTO)

J. S.

29. 04. 2024. u 21:11

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i dr Vesna Turkulov, noslac izborne liste „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ posetili su u ponedeljak gradilište na lokalitetu Mišeluk 3 u Petrovaradinu, a koji su započeti u blizini kružnog toka kod bolnice.

МИШЕЛУК 3 ЗА 30 ХИЉАДА ЖИТЕЉА: Ево како теку радови у Петроварадину (ФОТО)

Foto:Grad Novi Sad

Reč je o 1. Faze velike gradske investicije, izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom započete februara prošle godine. Za prvu fazu izgradnje saobraćajnih površina na Mišeluku 3, sa pratećom infrastrukturom, izdvojeno je 972,5 miliona dinara za izgradnju saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta.

 - Naš grad dobija novi planski osmišljen, urbani deo grada za naseljavanje, i to posle  više decenija. Ulaganjem u Mišeluk na sremskoj strani,  nastavljamo da širimo Novi Sad Radovi su počeli sredinom februara prošle godine, a završetak očekujemo do kraja ove. – rekao je gradonačelnik.

Foto:Grad Novi Sad

Mišeluk 3 , kako se planira, biće naselje za oko 30.000 ljudi, oplemenjeno  sadnjom drveća i travnjaka. Uporedo  sa izvođenjem radova čiji je naručilac Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, izvode se radovi i na izgradnji toplovoda u nadležnosti JP „Novosadska toplana".

Mišeluk će po okončanju ove faze radova dobiti ukupno 5,3 kilometra vodovodne mreže, 3,7 km atmosferske i fekalne kanalizacije, 196 stubova javne rasvete, četiri  kilometra novih saobraćajnica, biciklističkih i pešačkih staza i 65 parking mesta.

  Osim infrastrukturnog opremanja planirani su i drugi sadržaji i objekti javne namene - predškolska ustanova, osnovna škola, srednja škola, hram, dom za stara lica, kulturni centar, dom zdravlja, objekat toplane i uređenje zelenih i rekreativnih površina. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!