SUDAR GIGANATA! Večeras prvi meč polufinala Lige šampiona - i to kakav

Novosti online

30. 04. 2024. u 10:58

Fudbaleri Bajerna dočekaće večeras od 21 čas u Minhenu ekipu madridskog Reala u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

СУДАР ГИГАНАТА! Вечерас први меч полуфинала Лиге шампиона - и то какав

FOTO: FK Crvena zvezda

Real je u četvrtfinalu eliminisao Mančester siti, dok je Bajern u dva meča bio bolji od Arsenala.

Fudbaleri Bajerna i Reala odigrali su 26 međusobnih mečeva u istoriji najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Nemački klub je zabeležio 11 pobeda, a Real 12, dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom.

"Želimo da se plasiramo u finale. Napravili smo jedan korak protiv Arsenala, a sada je vreme da napravimo sledeći protiv Reala. Želimo da budemo konkurentni u polufinalu i da se potom nađemo na Vembliju. To neće da nam pomogne da vratimo bodove iz drugih takmičenja, ali planiramo da igramo u finalu", rekao je trener Bajerna Tomas Tuhel uoči meča sa Realom.

Fudbaleri Bajerna će igrati 20. polufinale Lige šampiona. Tuhel ima problema sa povredama igrača, pošto će meč sa Realom da propuste Konrad Lajmer, Matijas de Liht i Kingsli Koman, dok su Džamal Musijala, Liroj Sane, Dajot Upamekano i Serž Gnabri pod znakom pitanja.
Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti je izjavio da veruje da njegov tim može da se plasira u finale Lige šampiona.
"Snažni su u tranziciji i imaju jako brze igrače. Mogu da igraju na više načina. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularan dvomeč protiv Arsenala. Jaka su ekipa u Evropi. Moramo da uzmemo u obzir i istoriju kluba", naveo je Anćeloti.


Madridski klub će protiv Bajerna da odigra rekordno 32. polufinale LŠ. Za Real zbog povreda neće igrati Tibo Kurtoa i David Alaba, dok će Dani Karvahal da propusti duel u Minhenu zbog žutih kartona.

Anketa

Ko ide u finale?

Revanš meč polufinala između Reala i Bajerna biće odigran osmog maja u Madridu.
U drugom polufinalu Lige šampiona se sastaju Borusija i Pari Sen Žermen, a prvi meč ova dva kluba na programu je u sredu od 21 sat u Dortmundu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)