VLASNIK NEKRETNINE BIĆE ŽENA: U Vojvodini još 30 porodica dobilo finansijsku pomoć za kupovinu kuća

Z. GRUMIĆ

16. 04. 2024. u 14:50

POKRAJINSKI sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas u Novom Sadu novih 30 ugovora učesnicama nedavno završenog konkursa po kojem je dodeljena bespovratna finansijska pomoć porodicama u Vojvodini za kupovinu nekretnina, koje će biti u vlasništvu žena.

ВЛАСНИК НЕКРЕТНИНЕ БИЋЕ ЖЕНА: У Војводини још 30 породица добило финансијску помоћ за куповину кућа

Z. Grumić

Pokrajinska vlada nastoji da i na taj način unapredi položaj žena u našem društvu, naglasio je Vuletić i napomenuo da je na ovog puta raspodeljeno ukupno 54 miliona dinara. Obrativši se prisutnima u Svečanom salonu Skupštine AP Vojvodine, on je istakao značaj tog pokrajinskog programa, koji je ne samo direktna pomoć u stambenom zbrinjavanju porodica nego, kako je rekao, i strateška investicija u budućnost naše zajednice.

- Podržavajući žene u stvaranju domova i njihove finansijske nezavisnosti, utičemo i na demografsku sliku naše zajednice, ovde na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Vuletić je podsetio na to da su žene često suočene sa brojnim izazovima kada je reč o sticanju imovine i naveo podatke Republičkog geodetskog zavoda prema kojima ženskoj populaciji pripada samo 25 procenata ukupne imovine u Srbiji a vlasnice su svega šest odsto nekretnina.

Pokrajinski sekretarijat sprovodi taj program podrške ženama od 2022. godine a do sada je, preko četiri realizovana konkursa izdvojeno ukupno 172 miliona dinara. Time su 106 žena u Vojvodini postale vlasnice nekretnina, od kojih su njih 45 samohrane majke.

U izjavama novinarima, mladi bračni par Tatjana i Ivan Duma iz Titela rekli su da su srećni jer su „prošli“ na konkursu i dobili finansijsku pomoć za kupovinu kuće u svom mestu.

- Ne znam kako bismo, bez ove značajne podrške od Pokrajine, rešili naše stambeno pitanje. Pratila sam konkurse i na ovaj za nekretninu podnela potrebnu dokumentaciju. Drago mi je što se moje ime pojavilo među dobitnicama – izjavila je Tatjana Duma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave