VATRA JAČA OD APELA: Zbog požara na otvorenom mnogo posla za vatrogasce-spasioce širom Srbije

J. S.

16. 04. 2024. u 18:15

ZBOG požara, na delu teritorije Trgovišta proglašena je vanredna situacija. Iako je borba sa vatrom koja je nadirala iz pravca Bosilegrada trajala danima, od 15. aprila po podne stihija se naglo proširila, pa je i stanovništvo bilo u opasnosti.

ВАТРА ЈАЧА ОД АПЕЛА: Због пожара на отвореном много посла за ватрогасце-спасиоце широм Србије

Foto:J.S.

- Krizni štab je u stalnom zasedanju i najkritičnije je u mesnoj zajednici Radovnica. Iako ljudi trenutno nisu ugroženi, najviše nas brine da se požar, zbog jakog vetra, ne proširi ka Lesničkoj planini - kaže Miljana Zlatković, članica Štaba za vanredne situacije u Trgovištu, napominjući da je angažovano 26 vatrogasaca-spasilaca Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, sa deset vozila iz jedinica u Vranju, Trgovištu, Bujanovcu i Preševu, a na terenu su još članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, te zaposleni u lokalnoj samoupravi i u ovdašnjim javnim preduzećima.

U međuvremenu MUP Srbije saopštio je da su u Trgovištu vatrogasci spasli devet stambenih i šest poljoprivrednih objekata...

Inače, pripadnici Sektora za vanredne situacije požare na otvorenom gase i u Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a brzom i efikasnom akcijom savladali su vatru kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, a plamen u Prijepolju, u mestu Gojakovići, uspešno je lokalizovan.

Kako je još saopšteno, od polovine marta, u Srbiji je evidentirano ukupno 2.108 požara na otvorenom, pa MUP apeluje na sve da budu odgovorni, poštuju zakon i, ukoliko primete opasnost, o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu pozivanjem telefonskog broja 193.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave