PROLEĆNO SREĐIVANJE: Uređuju Županijski park, jedinstvenu zelenu oazu u centru Zrenjanina (FOTO)

B. G.

18. 03. 2024. u 19:37

ŽUPANIJSKI park, jedinstvena zelena oaza u sklopu Gradske kuće centru Zrenjanina, koji su oformili peštanski baštovani, krajem 19. veka, prilikom rekonstrukcije i dogradnje županijske zgrade (1886-1887.), biće još lepši i uređeniji, nakon najnovije, trenutno aktuelne akcije uređenja.

ПРОЛЕЋНО СРЕЂИВАЊЕ: Уређују Жупанијски парк, јединствену зелену оазу у центру Зрењанина (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

U toku su radovi na podizanju novog potpornog zida kod ulaza iz Ulice dr Slavka Županskog, zgrada stare električne centrale adaptira se u kantinu i kafe, kamenom se oblaže postolje statue konja, farbaju se žardinjere, stubovi rasvete i nosači saksija, postavlja se novo osvetljenje na centralnom travnjaku, obezbeđuju otvoreni šahtovi hidranta, sanira se fontana i paviljon za promenadne koncerte, uz skulpture, postavljaju se info table, a biće postavljena i velika šahovska tabla.

- Park je omiljena destinacija dečjih ekskurzija, posećuju ga gosti i turisti koji dolaze u Gradsku kuću i u naš grad, a suvišno je isticati koliko je popularan među Zrenjanincima, posebno decom - poručuje gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, uz naglasak da je primarna želja da svima, boravak u parku bude još prijatniji, ali i da se sazna nešto o njegovim zanimljivostima i bogatoj istoriji.

Brojni posetioci Gradske kuće u Zrenjaninu, ubeđeni su da ovo velelepno zdanje ima najlepše dvorište, od svih sličnih objekata u Srbiji i da park, iako zauzima relativno malu površinu od 1,13 hektara, sadrži mnogo segmenata koji zavređuju pažnju i ukazuju na njegov značaj i vrednost.

Iako rokovi za završetak planiranih radova nisu striktno definisani, kako ističu u Zrenjaninu, najveći deo poslova biće završen pre uobičajenog otvaranja sezone u maju.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!