"SRBIJA U RITMU EVROPE" Kikinda priprema spektakl za 11 miliona gledalaca muzičkog festivala

R. Š.

11. 03. 2024. u 08:40

"SRBIJO, dobro došla u Kikindu", bio je poziv Marka Markovljeva, v.d. direktora Kulturnog centra Kikinda, koji je preuzeo organizaciju finala muzičkog festivala "Srbija u ritmu Evrope", čiji će domaćin biti ovaj banatski grad.

СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ Кикинда припрема спектакл за 11 милиона гледалаца музичког фестивала

Foto: Grad Kikinda

Kako je najavljeno prilikom potpisivanja ugovora između predstavnika festivala i lokalne samouprave, priprema se najveći spektakl do sada, u trajanju od 180 minuta, koji će pratiti više od 11 miliona gledalaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Gradonačelnik

- CILj je da upoznamo jedni druge i u tome uživamo. Grad Kikinda će biti vrhunski domaćin i deci koja budu boravila u našem gradu pokazaće sve lepote naše sredine, dok će nama biti pravo zadovoljstvo da se prikažemo u najboljem svetlu - izjavio je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

- Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće najveći broj lokalnih samouprava do sada, jer će biti uključene i opštine sa Kosova i Metohije. Dogovoreno je da ove godine to bude najspektakularniji televizijski prenos za decu, u kom će uživati veliki broj gledalaca širom regiona. Sve ono što se bude dešavalo u Kikindi moći će da prati i publika u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori - preneo je Igor Karadarević, direktor programa "Ritma Evrope".

Foto: Grad Kikinda

Ritam Evrope

Očekuje se da će, zahvaljujući festivalu, Kikindu posetiti više od 15 ambasadora spremnih na saradnju, pa je to nova prilika da se pokažu svi kapaciteti grada.

- Kikinda je pokazala vrlo lep primer pozitivne prakse. Ovo je najveći muzički festival čiji je cilj da podstiče mlade talente - rekao je David Makivić, direktor "Ritma Evrope".

Foto: Grad Kikinda

Kikinda domaćin festivala "Ritam Evrope"

Na festivalu će učestvovati više od 25 lokalnih samouprava radi povezivanja dece iz regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)