U KRALJEVU ODRŽAN SKUP O DUALNOM OBRAZOVANJU Podrška učenju kroz rad

G. ĆIROVIĆ

11. 03. 2024. u 06:10

KAO podrška srednjim školama grada na Ibru u kojima se uči kroz rad, te uspostavljanju još bolje saradnje sa ovdašnjim firmama i Regionalnom privrednom komorom, u Mašinsko-tehničkoj školi "14. oktobar" održan je sastanak svih zainteresovanih subjekata sa prof. dr Gabrijelom Grujić, direktorkom Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

У КРАЉЕВУ ОДРЖАН СКУП О ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ   Подршка учењу кроз рад

GU u Kraljevu

Kako je istakao direktor Miloš Lazović, MTŠ je ponosna na deset ugovora o dualnom obrazovanju sa lokalnim firmama, zahvaljujući kojima je 98 učenika drugog i trećeg razreda raspoređeno u pet obrazovnih profila, dok je za generaciju koja će ove godine tek upisati prvi dogovorena saradnja sa 83 preduzeća. Istovremeno, gradonačelnik dr Predrag Terzić podsetio je da se dualno obrazovanje u Kraljevu realizuje još u Elektro-saobraćajno-tehničkoj školi "Nikola Tesla", te Ekonomsko-trgovinskoj, Šumarskoj i Poljoprivrednoj.

Važno je i što je Regionalna privredna komora za ovo područje izradila 200 licenci za one koji će raditi sa đacima u različitim firmama, a direktor RPK, Zvonko Tufegdžić kaže da je akreditovano i 50 preduzeća koja će primati učenike po dualnom modelu, tokom naredne školske godine.

GU u Kraljevu

Prof.dr Gabrijela Grujić

GU u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!