OLAKŠANO SAKUPLJANJE ZA RECIKLAŽU: Opštine severa Bačke i Potisja dobile opremu za odlaganje otpada

J. LEMAJIĆ

28. 09. 2023. u 13:00

GRAD Subotica i opštine Bačka Topola, Senta, Mali Iđoš, Čoka i Novi Kneževac, koje odlažu smeće na Regionalnu deponiju u Bikovu, dobile su od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine opremu za sakupljanje i reciklažu otpada.

ОЛАКШАНО САКУПЉАЊЕ ЗА РЕЦИКЛАЖУ: Општине севера Бачке и Потисја  добиле опрему за одлагање отпада

foto:subotica com

Subotica je dobila 17.230 plavih kanti za odlaganje reciklabilnog kućnog otpada, zapremine 120 litra, te 35 zelenih kontejnera zapremine 1.100 litara. Ostale opštine sa severa Bačke i iz Potisja dobile su zelene kante za mešani komunalni otpad koje im nedostaju, a do kraja godine stići će im i plave posude.

Po rečima Nemanje Ercega, pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, u Subotici je ovim zaokružena primarna separacija komunalnog otpada, što će pospešiti rad Regionalne deponije, povećati stepen iskorišćenosti i ispunjenje ostalih obaveza iz poglavlja 27.

- Ovaj region je prvi zaslužio integrisanu dozvolu po svim standardima, a sada će se uvesti i primarna separacija koju dosad nismo imali, osim u reciklažnim ostrvima. Na taj način, jedan od 27 regiona kompletno je opremljen po evropskim standardima - poručio je Erceg, nanavljujući da će u budžetu za 2014. biti opredeljena nova sredstva za nabavku opreme namenjene sakupljanju, te kupovinu autosmećara.

Do sada su plave kante imali samo žitelji Palića, a sada se u sistem prikupljanja

Saradnja sa industrijom

 IMAĆEMO kvalitetniju zaštitu životne sredine, veći komunalni red i lakše odvoženje komunalnog otpada - istakao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. - Regionalna deponija je u novembru prošle godine dobila IPPC dozvolu koja joj je omogućila saradnju sa industrijom i trećim licima. Zahvaljujući integrisanoj dozvoli, ona je stekla mogućnost da u narednih deset godina, uz komunalni, upravlja i industrijskim neopasnim otpadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove