PODVIG PLANINARA IZ KRUPNJA: Za 15 sati popeli se na Torničku Bobiju i savladali visinsku od dva kilometra

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

29. 07. 2023. u 11:13

PLANINARI iz Krupnja Petra i Dušan Žugić su juče i prekjuče izveli nesvakidašnji podvig.

ПОДВИГ ПЛАНИНАРА ИЗ КРУПЊА: За 15 сати попели се на Торничку Бобију и савладали висинску од два километра

Foto:V.Mitrić

Oni su za 15 sati aktivnog hoda u opštini Ljubovija prepešačili više od  50 kilometara, popevši se na najviši vrh Azbukovice - Torničku Bobiju na 1.272 metara nadmorske visine. Tokom dva dana pešačenja su savladali visinsku razliku veću od dva kilometra.

Tom prilikom su, kako kažu, promovisali prave životne vrednosti, povratak prirodi i zdravom načinu života, kao i aktivnosti Planinarskog društva „Pokreni se“iz Krupnja." Devetogodišnja Petra vršnjacima poručuje da odmore oči od ekrana mobilnih telefona i da se pokrenu, kako bi više vremena provodili u prirodi koja će i te kako umeti da ih nagradi.

Dušan Žugić, predsednik PD „Pokreni se“, planinarenje uspešno kombinuje sa radio-amaterizmom, pa je ovu priliku iskoristio da u okviru SOTA discipline aktivira vrhove Ozrim i Tornička Bobija, podelivši svoja iskustva sa kolegama širom Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!