DUDAŠEVE POŽAR OSTAVIO BEZ KROVA I HLEBA: Akcija u Ruskom Krsturu da se kupi kuća petočlanoj porodici kojoj je izgoreo dom

Z. Rajić

24. 09. 2021. u 08:25

PETOČLANA porodica u Ruskom Krsturu ostala je ovih dana bez krova nad glavom, koji je uništen u požaru, ali je Mesna zajednica (MZ) povela akciju da se bračnom paru Zoranu (36) i Mirjani (34) Dudaš, njihovim sinovima od 9 i 12 godina i Zoranovom nepokretnom ocu obezbedi novi dom, jer je vatra toliko oštetila kuću da nikako ne može da se popravi.

ДУДАШЕВЕ ПОЖАР ОСТАВИО БЕЗ КРОВА И ХЛЕБА: Акција у Руском Крстуру да се купи кућа петочланој породици којој је изгорео дом

Foto A. M.

- Još nismo dobili izveštaj policije o uzroku požara, ali pretpostavljamo da je izbio od električnih instalacija jer, pre nego što je plamen primećen, u kući je nestala struja. U tom momentu sam nameštao TV antenu na krovu u komšiluku i ne znam kako sam skočio dole kad sam video da kuća gori - priča Zoran.

On kaže da je u poslednji čas iz požara izvučen njegov otac, jer se vatra širila neverovatnom brzinom i progutala tri sobe, kuhinju i kupatilo, kao i šupu i radionicu u dvorištu.

- Za 15 minuta izgubljeno je sve što smo sticali godinama. Nestala je radionica sa alatom, vredna 13.000 evra, od koje smo živeli - kaže Zoran, koji se kod kuće bavio uslužnim klanjem stoke, a po selu je radio kao tesar.

Porodica se preselila kod Zoranovih majke i očuha, ali u toj kući nema kupatila, a ni mesta za stanovanje, jer su svi Dudaševi smešteni u jednoj prostoriji.

PODRŠKA Komšije pritekle u pomoć, Foto A. M.

Sekretar MZ Mihajlo Pašo ističe da je u selu pronađena useljiva kuća, u koju je vlasnik pristao da pusti porodicu Dudaš i pre nego što se sakupi 15.000 evra, za koliko je prodaje. Zoranov brat iz Subotice je dao 5.000 evra za kupovinu kuće, a za 3.500 evra plac izgorelog doma će preuzeti poljoprivrednik, koji će tu smestiti svoju mehanizaciju.

- Narednih dana ćemo obići sve poljoprivrednike i zanatlije u selu sa molbom da pomognu kako bismo prikupili preostalih 6.500 evra za novi krov Dudaševih. Na više mesta postavili smo kutije za dobrovoljne priloge, a očekujemo i pomoć Ruskokrsturčana, koji su se iselili u Kanadu - naveo je Pašo.

POTREBAN ALAT

ZORAN je poznat kao majstor koji mnogima u selu, zato što su siromašni i imaju decu, nije hteo da naplati svoje usluge.

- Zbog njegove dobrote i poštenja, odmah posle požara javilo se stotinu ljudi da pitaju šta mu je potrebno. Mnogo bi mu značilo da mu neko pokloni alat kako bi mogao da nastavi da radi - rekao je sekretar MZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima