NADAL SE OPROSTIO: Emotivne reči Rafe posle poraza u Barseloni

Tanjug

17. 04. 2024. u 20:40

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal rekao je posle poraza od Australijanca Aleksa de Minora u drugom kolu turnira u Barseloni da mu je ovaj meč verovatno bio poslednji na tom turniru gde je podizao pehar 12 puta.

НАДАЛ СЕ ОПРОСТИО: Емотивне речи Рафе после пораза у Барселони

FOTO: Tanjug/AP

Sigurno da ovo nisu lepe vesti za navijače "bika sa Majorke", ali on se iskorstio svim navijačima u Kataloniji koji su ga uvek podržavali.

- Ne govorim definitivno o konačnom oproštaju, uvek navodim "skoro sigurno" ili "mislim". Život mi jasno pokazuje put. Mislim da je to bio moj poslednji meč u Barseloni. Osvojiti turnir 12 puta bilo je nezamislivo. Mogu samo da vam kažem hvala. Napravio sam priču koja do sada nije bila napravljena, odlazim miran - rekao je Nadal na konferenciji za medije posle poraza od De Minora, a prenosi španska "Marka".

Iskusni 37-godišnjak je u utorak pobedio Italijana Flavija Kobolija rezultatom 2:0 (6:2, 6:3), a ovog utorka ga je Australijanac savladao rezultatom 2:0 (7:5, 6:1).

- Odlazim iz Barselone uveren da sam napravio korak napred, ali danas nije bio dan kad sam morao da budem dobro, nije bio dan da ostavim sve i umrem. Da vidimo da li ću u Madridu moći malo više i još malo u Rimu, zatim u Parizu. Imam sad sedam dana da treniram za Madrid.

Izrazio je zadovoljstvo što se vratio na teren prvi put od januara.

- To što sam mogao da igram ovde je već bila odlična vest. Danas se nije radilo o pobedi, već o tome da izađem zdrav. I to se desilo. Još nije bilo vreme da se traži herojstvo. Nisam mogao sebi da dozvolim da igram više od dva sata - zaključio je Nadal.

Podsetimo, turnir u Barseloni je tek drugi za Rafu ove sezone, prethodno je nastupio samo u Brizbejnu na početku godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)