"REĆI ĆU VAM U POVERENJU!" Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije "prestala" da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)

Novosti online

29. 04. 2024. u 14:59

Rusija je ovih dana prilično ponosna na ono što se desilo na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin bila Srbija. Istina, suočili su se Rusi sa dva problema u srpskoj prestonici, ali - daleko od toga da su ljuti.

РЕЋИ ЋУ ВАМ У ПОВЕРЕЊУ! Реакција руских челника након што је у Београду химна Русије престала да се интонира током доделе медаља (ВИДЕО)

Screenshot / Tviter

No, krenimo redom.

Jedan od problema je izazvao Gruzijac Laša Guruli, koji je posle primanja medalje odbio da se fotografiše sa 23-godišnjim ruskim borcem, Tarhanom Idigovim.

Rusi mu nisu zamerili ("gledamo svoja posla" bio je njihov stav), ali je veću pažnju ruske javnosti privuklo ono što se desilo u ženskoj konkurenciji.

U subotu uveče čak tri srpske bokserke postale su šampionke Evrope, o čemu su vas "Novosti" već izvestile. Podsetimo, šansu da to postane imala je i Kristina Nađ Varga, koja se u finalu nadmetala sa Julijom Čumgalakovom, a tom prilikom Ruskinja je bila uspešnija i osvojila zlatnu medalju u kategoriji takmičarki do 48 kilograma.

Kada je na red došla svečana ceremonija, odličja su uručena, a onda je počelo intoniranje himne zemlje iz koje je nova šampionka Evrope.

Sve je isprva delovalo kako i treba, muzika se čula sa zvučnika hale "Aleksandar Nikolić", pevušili su prisutni uvodne stihove, ali kada je počeo refren - muzika je najpre "zakočila" na kratko, pa definitivno prestala.

Ali, tada se desila čudesna stvar. Šampionka Evrope, Julija Čumgalakova, sa ostalim članovima ruske reprezentacije, ali i prisutnima u dvorani, nastavila je da peva (dok se nije rasplakala). Evo i kako je to izgledalo:

 

Ruski mediji su javili da su organizatori odmah uputili izvinjenje ruskoj bokserskoj delegaciji, objasnivši da se naprasno desio tehnički problem tokom intoniranja himne, a izvinjenje je, naravno, prihvaćeno - Rusi, uostalom, nisu skrivali da su oduševljeni prijemom i organizacijom, i to ne samo zbog činjenice da je ovo jedno od retkih mesta i događaja na kojima mogu da, baš kao ono što jesu, Rusi, nastupaju bez odricanja od svog identiteta.

Međutim, jedno je bilo "kako pišu ruski mediji - sve je u redu", a nešto sasvim drugo čuti same čelnike Bokserskog saveza Rusije.

I, evo šta je rekla generalni sekretar Saveza, Tatjana Kirijenko:

- Kada je reč o ceremoniji kada je na podijuma bila Julija Čumagalakova... Da, bilo je neprijatno, ali nikakve loše namere nije bilo! Nama su odmah doneli zvanično izvinjenje, i to preko tehničkog delegata. Mi, objektivno posmatrano, razumemo da je u pitanju bio tehnički problem. A evo, u poverenju vam kažem, na početku (ceremonije) se desio i jedan problem sa strujom, na kratko je nestala (u hali). Dakle, organizaciono posmatrano, bilo je, eto, tih neprijatnosti, a kako je naša himna intonirana prva (posle pomenutog kratkog nestanka struje), desilo se šta se desilo... Ali, nema nikakvog razloga da se nešto loše priča! Sve je rešeno, a i izvinjenje smo primili. Glavna je stvar da mi znamo reči himne i svi smo zajedno pevali, što svima i uvek savetujem da rade - rekla je "gen-sek" Bokserskog saveza Rusije.

Zahvalnost za divan prijem i sve što su Rusi doživeli u Beogradu izneo je i selektor muške reprezentacije Ruske Federacije, Viktor Farhutdinov:

- Šampionat Evrope se, po nas, uspešno završio. A prošli smo kroz težak period priprema... Zahvalni smo što nam je dopušteno da učestvujemo na prvenstvu, a pritom smo nastupali sa ruskom zastavom i ruskom himnom! Turnir je protekao na visokom nivou - ocenio je Farhutdinov.

Evropsko prvenstvu u boksu - rezultati

I u muškoj i u ženskoj konkurenciji, Rusija je bila najbolja na ovom Evropskom prvenstvu u boksu. Ukupno posmatrano, ona je osvojila 11 zlatnih medalja, osam srebrnih i jednu bronzanu. 

Na drugom mestu bila je Srbija, sa četiri zlatne medalje, dve srebrne i 13 bronzanih.

Treća je bila Turska (2-3-6).

Inače, Rusi su se na zvaničnom sajtu svog Bokserskog saveza pohvalali i još jednom titulom:

"Za najboljeg sudiju turnira proglašen je Rus Sergej Žurkin!".

Bonus video: Defile ruskih boksera uz ovacije beogradske publike

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis