NORIS OPTIMISTA: Mislim da možemo da pobedimo u trci ove godine

Novosti online

23. 04. 2024. u 11:39

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da je nastup na prethodnoj trci u Kini pokazao da ove sezone može da ostvari svoju prvu pobedu u Formuli 1.

НОРИС ОПТИМИСТА: Мислим да можемо да победимо у трци ове године

FOTO: EPA

Noris je prošle nedelje osvojio drugo mesto u trci za Veliku nagradu Kine u Šangaju, iza Maksa Verstapena iz Red bula i tada je rekao da nije očekivao da može da ostvari taj rezultat.

U poslednje 23 trke Verstapen je pobedio u 21 i vozačima je teško da mu pariraju.

"Već sam rekao, ne treba mi više samopouzdanja. Ima više dokaza iz Kine. Na početku godine sam rekao da mislim da možemo da se borimo protiv Red bula i da ćemo moći da ostvarimo pobedu ove godine. To neće biti lako. Mislim da neće još dugo, ali u pravo vreme, u dobrim uslovima, stvarima koje će malo više odgovarati našem bolidu - 100 odsto verujem u ekipu i verujem u svoje sposobnosti da mogu to da uradim", rekao je Noris za Skaj.

"Ali to mora da bude na pravom mestu, u pravo vreme. Mislim da za sada u proseku nismo dovoljno blizu. Ali želim da verujem", dodao je 24-godišnji britanski vozač.

Noris se u Šangaju 15. put popeo na pobedničko postolje i rekorder je po broju plasmana na prva tri mesta u trkama, a da nije ostvario pobedu.

Noris često nije mogao da sakrije razočaranje zbog propuštenih prilika, ali je rekao da pokušava da promeni psihički pristup.

"Ne dešava se često da verujem u nešto, da li u sebe ili svoje sposobnosti ili nešto slično. Ali pokušavam to da promenim, pokušavam da budem bolji, a jedna od tih stvari je da imam više vere u ono šta mogu i šta mogu da ostvarim, a jedna od njih je i da kažem: 'Mislim da možemo da pobedimo u trci ove godine' ", rekao je Noris.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 5. maja trkom u Majamiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)