KOŠARKAŠKI - ZASTRAŠUJUĆI: NBA liga ima novu supersilu - uopšte ne čudi što je Denver pred njom uglavnom nemoćan (VIDEO)

Novosti online

30. 04. 2024. u 10:08

NBA plej-of se zahuktava, a jedan tim se posebno ističe.

КОШАРКАШКИ - ЗАСТРАШУЈУЋИ: НБА лига има нову суперсилу - уопште не чуди што је Денвер пред њом углавном немоћан (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Jesu Nikola Jokić i Denver nagetsi eliminisali Lejkerse (i to posle drame), jeste Boston na korak od slanja vicešampiona NBA lige na godišnji odmor (uz čuđenje navijača Majamija zbog Nikole Jovića), ali jedan drugi tim je bio još impresivniji u noći za nama.

Oklahoma siti Tander.

"Grmljavina" ne samo da je "počistila" Nju Orleans iz plej-ofa (4-0 u pobedama), nego je predvođena Šejom Gildžis-Aleksanderom, ali i Džejlenom Vilijamsom, uspela da postane:

- Najmlađi tim u NBA istoriji koji je dobio jednu plej-of seriju

- Najmlađi tim u NBA istoriji koji je nekoga eliminisao u plej-ofu sa 4:0

- Najmlađi tim u NBA istoriji koji je prvi nosilac u plej-ofu u svojoj konferenciji

Kada je počela sezona, aktuelni šampioni iz Denvera su deklasirali Oklahomu pred njenim navijačima, bilo je 95:129. Ali, potom je 16. decembra revanš bio serviran u Bol areni u Koloradu (117:118 za Tandere), na isto mestu je 13 dana kasnije Oklahoma opet bila bolja (93:119), da bi u četvrtoj utakmici, 31. januara, Denver u gostima izgubio sa 105:100, time i ovu "seriju" sa 3:1. Do nove može da dođe u finalu "zapada" i to ako Nagetsi eliminišu Minesotu, a Oklahoma bude bolja iz pobednika duela Los Anđeles Klipers - Dalas (trenutno 2:2 u pobedama).

Kako je Oklahoma izbacila Nju Orleans?


Košarkaši Oklahome plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su jutros u gostima pobedili Nju Orleans rezultatom 97:89 u četvrtom meču plej-ofa prvog kola.
Najbolji u ekipi Tandera bili su Šej Gildžis-Aleksander, koji je postigao 24 poena i imao je 10 skokova i tri asistencije, te Džejlen Vilijams je zabeležio 24 poena, osam skokova i četiri asistencije. Po 14 poena su ubacili Džiž Gidi i Čet Holmren, a 11 Lugenc Dort.


Kod domaćih, najefikasniji je bio Si Džej Mekolum sa 20 poena, dok je Jonas Valančijunas postigao 19 poena i imao je 13 uhvaćenih lopti.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove