ZBOG NJEGA UVODE NOVA PRAVILA: Madrid sve menja zbog Mbapea

Novosti online

23. 04. 2024. u 14:15

Kilijan Mbape će ovog leta napustiti Pari Sen Žermen kao slobodan agent i prema raspoloživim informacijama postaće član Real Madrida. Pošto se očekuje da Francuz bude najplaćeniji igrač "kraljevskog kluba", sprema se i teren.

ЗБОГ ЊЕГА УВОДЕ НОВА ПРАВИЛА: Мадрид све мења због Мбапеа

FOTO: Tanjug/AP

Tačnije, sprema se i novi zakon vezan za oporezivanje u oblasti grada Madrida. Kako objavljuje španski "Relevo", "Mbapeov zakon" je zamišljen tako da svaki stranac koji investira u Madrid ima poresku olakšicu od 20 odsto. 

Na primer, ako Mbape bude zarađivao 20 miliona evra godišnje i toliko i uloži, postojaće olakšica od četiri miliona evra.

Kako se dalje navodi, Mbape bi u slučaju potpisa za Real postao jedan od 30 hiljada stanovnika Madrida koji zarađuju daleko više od prosečnog stanovnika glavnog grada Španije. Prosečna plata u Madridu je 31.000 evra godišnje.

Foto Profimedia

Ovakvim zakonom Mbape bi dobio mnogo, a samim tim i Real. A velikan sa "Santijago Bernabua" ima i podršku određenih uticajnih političara sa kojima je predsednik Florentino Perez u dobrim odnosima.

I "Mbapeov zakon" ne bi bio novina u tom smislu. Pošto još neke ideje čelnika Reala nailaze na podršku ljudi iz vlasti grada Madrida. Tako postoji "zeleno" svetlo za izgradnju parkinga pored stadiona iako se na taj način krše pravila planske gradnje i negativno utiče na ekologiju. Ali kako će pomenuti projekat doneti veliku zaradu, jasno je da može i da se zažmuri.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)