SKANDAL U BELGIJI: Elitni klubovi optuženi za nameštanje utakmice

Novosti online

28. 03. 2024. u 21:14

Belgijski fubalski klubovi Genk i Vesterlo optuženi su da su namestili utakmicu 30. kola belgijske lige odgigran 17. marta.

СКАНДАЛ У БЕЛГИЈИ: Елитни клубови оптужени за намештање утакмице

FOTO: AP

Meč je završen rezultatom 1:1, a sumnju je donelo poslednjih pet minuta ovog meča. Uočeno je da su se od 86. minuta do kraja meča domaći igrači su se bezidejno dodavali samo kako bi proteklo vreme dok su fudbaleri Genta delovali potpuno nezainteresovano, a onda su pre kraja utakmice igrači krenuli sa pozdravljanjem.

Federalno tužilaštvo traži kazne za obojicu trenera i 21 igrača (Genk od 71. igrao sa desetoricom), kao i pojedinačnu kaznu od 1000 evra za svakog fudbalera. Takođe, od Vesterloa i Genka će zahtevati da plate po 10.000 evra.

Ovim rezultatom ekipa Vesterloa je izbegla ispadanje iz lige, dok je ekipa Genta obezbedila plej-of i biće u prilici da se bori za trofej i evropska takmičenja.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJE ZVEZDINE "DESETKE": Gol kojim je Aleksandar Katai doneo 5:0 protiv Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!