DIMLJENA BUTKICA I KROMPIR: Pravi se lako, meso se topi u ustima

Novosti online

18. 04. 2024. u 11:00

Naš predlog za današnji ručak.

ДИМЉЕНА БУТКИЦА И КРОМПИР: Прави се лако, месо се топи у устима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 svinjska, dimljena butkica
  • 1 kg krompira
  • 200 g kajmaka
  • 3 kašike rena
  • 3 kašike senfa
  • Začini po želji

Priprema:

Butkicu staviti u vodu pa kuvati dok se dobro ne skuva. Skuvati i krompir malo. Zatim butkicu izvaditi iz vode i iseckati na komadiće. Skuvan krompir isečen na deblje kriške staviti u dublju vatrostalnu činiju. Preko njega staviti butkicu iseckanu na komadiće.

Umutiti kajmak, senf i ren (so i biber, ako butkica nije slana), pa preliti preko mesa. Zapeći u rerni na 200 stepeni na oko 20 minuta.

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)