PUNJENI LUK: Ovo jelo uopšte nije teško napraviti, a preukusno je i veoma zanimljivo izgleda

Novosti online

08. 04. 2024. u 17:00

Samo pažljivo izvadite unutrašnjost koju ćete kasnije napuniti mesom.

ПУЊЕНИ ЛУК: Ово јело уопште није тешко направити, а преукусно је и веома занимљиво изгледа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  4-5 velikih glavica crnog luka
  •  400 g mlevenog mesa
  •  1 crvena paprika (sveža ili pečena)
  •  so, biber
  •  1 kašika ulja
  • 200 ml supe od kocke
  •  kačkavalj ii mocarela za posipanje

Priprema:

1. Skinuti ljusku s luka i odseći korenasti vrh. Izdubiti unutrašnjost kašičicom da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Izdubljenu sadržinu luka sitno iseckati. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko dva minuta, pa procediti i ostaviti na papirni ubrus da se dobro ocedi.

2. Sitno iseckati papriku, pa je dodati mesu, zajedno sa iseckanim lukom. Dodati so i biber.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk mesom i staviti ga u pleh u koji ste sipali malo ulja. Naliti ključalom supom i peći 40 minuta.

4. Pred kraj pečenja jelo posuti rendanim kačkavaljem. Poslužiti uz pirinač ili krompir-pire.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije