PROLEĆE U TANJIRU: Kapama od spanaća i svinjskog mesa (FOTO)

Jelena Stojković

11. 03. 2024. u 11:00

Kapama je idealan obrok, a kombinacija spanaća, mesa i pirinča predstavlja praznik za nepca, ali i za oči, jer ukoliko se posluži sa salatom i kiselim mleko, predstavlja pravo „proleće na tanjiru“.

ПРОЛЕЋЕ У ТАЊИРУ: Капама од спанаћа и свињског меса (ФОТО)

Foto: J.S.

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 600 g spanaća
  • jedna šargarepa
  • 400 g svinjskog ili nekog drugog mesa
  • šoljica pirinča
  • kašičica aleve paprike
  • kašičica suvog začina
  • so
  • kašika brašna
  • kiselo mleko po ukusu

Priprema:

Iseckati luk i propržiti ga na ulju, dodati beli luk. Kad blago porumeni dodati opran i na krupno iseckan spanać i jednu šargarepu isečenu na kolutove.

Foto: J.S.

 

Pošto spanać omekša umešati šoljicu pirinča. Propržiti petnaestak minuta, po potrebi dodati čašu vode i začiniti, a onda ostaviti da se krčka na tihoj vatri dok pirinač ne omekne.

U tiganju pržiti meso seckano na sitne kockice  u malo ulja.

Foto: J.S.

 

Polu žitku masu od spanaća presipati u vatrostalnu činiju, dodati isprženo meso i zapršku (aleva parika i kašika brašna) i peći petnaestak minuta u rerni.

Foto: J.S.

 

Poslužiti preliveno kiselim mlekom uz salatu po izboru.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!